havadurum

YKS İkinci Geç Başvuru Dönemi Açıldı!

ÖSYM’nin duyurduğu üzere, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için beklenen ikinci geç başvuru dönemi bugün itibarıyla adayların hizmetine sunuldu

1104

ÖSYM’den yapılan son dakika duyurusuna göre, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ikinci geç başvuru dönemi bugün itibarıyla başladı. Adaylar, 25-28 Mart tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başvuru Detayları

Başvurular, ÖSYM Başvuru Merkezleri veya ÖSYM’nin internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek. Başvuru işlemleri 25 Mart’ta saat 10.00’da başlayıp, 28 Mart’ta saat 23.59’da sona erecek. ÖSYM başvuru merkezlerinden yapılan başvurular ise mesai saati bitiminde son bulacak.

Sınav Ücreti Ödeme Bilgileri

Sınav ücreti ödemeleri, ÖSYM’nin internet sayfasındaki e-İŞLEMLER bölümünden kredi kartı veya banka kartı ile 28 Mart saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

Önemli Notlar

Daha önce 1-26 Şubat veya 5-7 Mart tarihleri arasında başvuru yapan adayların bilgileri geçerli olacak ve bu adaylardan yeniden başvuru alınmayacak. Adayların, sınavla ilgili tüm ayrıntıları içeren 2024-YKS Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerekmekte.

Yeni Yönetmelik Değişikliği

15 Mart 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yönetmeliğine göre, yurtdışı yükseköğretim diplomalarının tanınması ve denklik işlemlerinde değişiklik yapıldı. Bu değişiklik, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak YKS için de geçerli olacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş