havadurum

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav tercihlerinin yapılmasının ardından öğrencilerin aklında birçok soru yer alıyor. Adaylar, tercihlerin ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

1910

YKS tercih sonuçları sınava giren adayların merak ettiği konular arasında. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercihleri, 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Öğrenciler şimdi de tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Üniversite tercih sonuçları için erişim ekranı henüz açılmadı. YKS tercih sonuçlarının üniversite kayıtları başlamadan ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıtlarının 28 Ağustos’ta başlamasından dolayı tercih sonuçlarının da 14-26 Ağustos tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

YKS tercih sonuçları nasıl sorgulanır?

Adaylar, üniversite yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin ÖSYM sonuç internet adresinden öğrenebilecek. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

(Esra Güller)

Paylaş