havadurum

YÖK Lisans ve Doktora Burslarını Artırdı

Yükseköğretim Kurulu, lisans ve doktora burslarını önemli ölçüde artırarak öğrencilere daha fazla destek sağlıyor.

930

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), lisans ve doktora burslarını artırarak öğrencilere daha fazla destek sağlayacak. Yapılan açıklamaya göre, nisan ayından itibaren geçerli olacak şekilde burslar yeniden düzenlendi.

Lisans ve Doktora Burslarında Artış

YÖK, öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla sağladığı bursları artırdı. Bu kapsamda, "100/2000 YÖK Doktora Bursu" miktarlarına yapılan güncellemeyle birlikte, burslar önemli ölçüde artırıldı.

Doktora Bursu Miktarlarında Yükseliş

"100/2000 YÖK Doktora Bursu" adı altında verilen burs miktarları, bir işte çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışanlar için ise 2 bin 500 liradan 4 bin liraya çıkarıldı. Bu artış, öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Lisans Burslarında da Artış

YÖK, belirlediği devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen "YÖK Lisans Destek Bursu" miktarını 1875 liradan 3 bin liraya yükseltti. Ayrıca, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu da 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarıldı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş