Büyük Birlik Partisi (BBP) Lapseki İlçe Başkanı Eyüp Kurt, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Seyit Onbaşı’nın yalnızca 276 kiloluk mermiyi sırtlayan bir kahraman değil, Türk milletinin bağımsızlık sevdasını omuzlarında taşıyan bir iman ve irade olduğunu belirtti.
Kurt, Seyit Onbaşı’nın yokluk ve imkânsızlık içinde dahi “Vatan sağ olsun” diyerek canını siper eden Türk milletinin sarsılmaz ruhunu temsil ettiğini ifade etti. Rumeli Mecidiye Tabyası’nda sırtlanan o merminin bugün de şehitlere, gazilere ve vatan uğruna fedakârlık gösteren tüm kahramanlara duyulan sorumluluğun sembolü olduğunu dile getirdi.
Eyüp Kurt açıklamasında, “Başta Seyit Onbaşı olmak üzere Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, terörle mücadeleden vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Ruhları şad, makamları âli olsun.” ifadelerini kullandı.
(ERHAN TAYLAN)
İsmetpaşa Mah. Demircioğlu Cad.
No:103 Merkez / Çanakkale
+90 286 212 91 91, +90 286 212 91 92
+90 533 022 68 98
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.