havadurum

"15 Temmuz'u aydınlatmayanlar bize kahramanlık taslayamaz..."

608

 15 Temmuz darbe girişimi ne karşı yapılan anma törenleri geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşti.  AKP tarafından 15 Temmuz hazırlıklarında Demircioğlu Caddesi’ne bayrak asılmaması ve Başkan Gökhan’ın anma programına katılmaması’ gibi eleştirilerde bulunuldu. Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak eleştirilere sert bir dille karşılık verdi. Ünüvar, yaptığı açıklamada belediye tarafından Valiliğin bildirmiş olduğu talimatların harfiyen yerine getirildiğini belirterek;   “Şehrimizdeki billboard ve raketlerin giydirilmesi, elektrik direklerine Valilik tarafından hazırlanan kırlangıçların asılması, resmî binalarımıza bayrak asılması gibi, 15 Temmuz günü yapılacaklarla ilgili olarak, bizzat şahsımı telefon ile ve yazı ile belediyemize Valiliğimizin bildirmiş olduğu her şey eksiksiz ve harfiyen yerine getirilmiştir.” dedi.  Yapılan açıklamaların çamur atma siyaseti olduğunu açıklayan Ünüvar; “Basında ve sosyal medyada gördüğünüz açıklamaların tümü yalandır. İspatı ise Valiliğimizin bize talimatlarıdır. Tavsiyem o dur ki, bırakın bu çamur ve hamaset siyasetini. Çünkü 15 Temmuz karanlık gecesinin aydınlanmasına izin vermeyenler, bize kahramanlık taslayamaz. 250 şehit hepimiz, 2196 yaralı biziz” dedi. 15 Temmuz gecesinin aydınlatılmadan OHAL fırsatçılığı ile Meclisin ve toplumun sesinin kısılmak istendiğini iddia eden Ünüvar; “Daha, karanlığı aydınlatacağından emin olduğumuz onlarca soru dururken ve OHAL fırsatçılığıyla en son icraat meclisin sesini kısmaya çalışacaksınız. Yollar aşınmasın diye, oturduğunuz yerden nutuk atacaksınız. Yok öyle yağma” dedi. 


“Tüm talimatlar yerine getirildi”
Valilik tarafından gelen talimatların belediye tarafından harfiyen yerine getirildiğini açıklayan Ünüvar; “15 Temmuz günü yapılacaklarla ilgili olarak, bizzat şahsımı telefon ile ve yazı ile belediyemize Valiliğimizin bildirmiş olduğu her şey eksiksiz ve harfiyen yerine getirilmiştir. Şehrimizdeki billboard ve raketlerin giydirilmesi, elektrik direklerine valilik tarafından hazırlanan kırlangıçların asılması, resmî binalarımıza bayrak asılması gibi. Konu şu ki çamur siyaseti sevdalıları Yen`i bir yalan gündem bulmuşlar, kendilerine. T.C`leri söküp atma işlerine geldiğinde bayrağa, Atatürk`e olmadık hakaret`e ses çıkarmayıp O`nun posterlerine sığınanların gözü Demircioğlu`ndaki binalarda bayrak aramış, bulamamış. Pilavı, bu sefer fesleğenle süslemişler, teröristlerle 450 km yürümüşüz de falan filan zırvalarından çıkmışlar” dedi. 
 
“Bırakın bu çamur ve hamaset siyasetini”
Yapılan eleştirilen çamur siyaseti olduğunu ifade eden Ünüvar; “Değerli kamuoyu, bizim belediye olarak tüm Milli Bayramlarımızda ve 18 Mart`a her yeri bayrakla donattığımız doğrudur. Milli Bayramlar öncesi Valilik başkanlığında toplantılara katılırız ve gereğini yaparız. 15 Temmuz`da da Valiliğimizin bize ilettiği her şey yapılmıştır. Basında ve sosyal medyada gördüğünüz açıklamaların tümü yalandır. İspatı ise Valiliğimizin bize talimatlarıdır. Tavsiyem o dur ki; ‘Bırakın bu çamur ve hamaset siyasetini. Çünkü 15 Temmuz karanlık gecesinin aydınlanmasına izin vermeyenler, bize kahramanlık taslayamaz.250 şehit hepimiz, 2196 yaralı biziz.’ Önce o gece ne olduğunu açıklayın, o masum 250 kişi neden öldü. Binlerce insan neden yaralandı. Önce hesabını verin. O hainleri kim büyütüp besledi. İki hasım güç savaşı yapacak, masum insanlar ölecek, neden Demircioğlu`na bayrak asmadınız hamaseti yapacaksınız” dedi. 

“Baş imam elini kolunu sallayarak gezecek”
Tüm toplumun engel olduğu darbe girişiminin AKP tarafından kendileri önlemiş algısının yaratıldığını belirten Ünüvar;  “AKP-Erdoğan iktidarı, başta Türk Silahlı Kuvvetlerin ana gövdesi olmak üzere, tüm toplumun karşı çıkarak bastırdığı bu ‘Kalkışma Teşebbüsü’ gününü, sanki AKP`nin başarısı gibi göstereceksiniz, yaptığınız yanlışları ortaya koyanları dışlayacaksınız. Kalkışmayı araştırmakla görevli olan Meclis Komisyonu, Fethullah Gülen Cemaati`ne yakınlığı ile bilinen bir Milletvekilinin başkanlığında olacak ve rapor, Meclis Başkanlığı`na teslim edildikten sonra bile CHP aleyhine bölümler ekleyeceksiniz. Paşalar, MİT, Komisyona gelip o karanlık geceyi anlatmayacak, darbenin baş imamını salacaksınız, elini kolunu sallayarak gezecek” dedi. 

“Yok öyle yağma”
OHAL’in fırsat olarak kullanılarak tolumun sesinin kısılmaya çalışıldığını vurgulayan Ünüvar son olarak açıklamasında; “Onca insanın ölümüne neden olan, ülkemizi adeta kana bulayan menfur girişim eniştemizden öğreneceksiniz, önceden haberi alınan ama artık beceriksizlik mi, bize karanlık bilmediğimiz sebeplerle mi 250 canımız şehit olacak, siz bunu AKP kahramanlığı gibi sunacaksınız. Daha karanlığı aydınlatacağından emin olduğumuz onlarca soru dururken ve OHAL fırsatçılığıyla en son icraat meclisin sesini kısmaya çalışacaksınız. Yollar aşınmasın diye, oturduğunuz yerden nutuk atacaksınız. Yok öyle yağma. Tüm hamasi söylemler eşittir yüzde 72” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş