havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

“KIZLI-ERKEKLİ” PÜSKÜRTME GÜNÜ!

1635
Değerli okurlarım, merkezi Ankara’da bulunan benimde üyesi olduğum “Ulusal Eğitim Derneği (UED)”nin 24 Kasım Öğretmen Günü bildirisi Genel Başkan Nazım MUTLU imzasıyla yayımlandı. Gerçekten de ‘Öğretmenler Günü’ kutlamalarının günümüz koşullarında taşıdığı anlam tamda yukarıda ki başlıktan başka bir şey ifade edemez..
*Sevgili öğretmenlerim - sevgili öğrenciler sizce de öyle değil mi??? Neredeyse her öğretmenler gününü kafasının arkasında sinsi planları olan Milli Eğitim Bakanları ile kutlar olduk!
***
           ÖĞRETMENLER GÜNÜ:Saldırıları “Kızlı-Erkekli” Püskürtme Günü!
                Öğretmenler Günü kutlamalarının bu günkü koşullarda taşıyacağı anlam, bundan öte bir şey olamaz. İktidarın, bunun içinden arada bir kafalarını uzatıp içlerindeki baca kurumunu silkeleme ihtiyacı ile kıvrananların konuyu getirdikleri yer ortada: Artık kızlarla erkeklerin okullarını, yurtlarını, kantinlerini, yemekhanelerini, merdivenlerini, girip çıktıkları okul kapılarını… ayırmanın zamanı gelmiştir!...
            İş başına gelenlerin koltuk altlarında tuttukları gizli ajandalarında sırası gelen ne varsa, hep alışageldiğimiz yöntem ve üslupla birer birer gündeme getirilip, hava koklanır, aşağıda oluşan çıkan gürültünün tonuna göre, içini sinsiliklerin süslediği ince yollar geliştirilir, şimdilik ortamın elverdiği kadarı yapılır, devamı da bir sonraki uygun koşullara bırakılır…
            Gizli ajandalardaki kirli hesaplar hep bu yolla halledilir! İlk günden beri elleri para-ihale işlerinde, öteki elleri Cumhuriyet devrimlerini bütünüyle yok etme işlerinde, böyle mesai harcayan iktidarın amaçları açısından bugün geldiği yer, gerçek öğretmenlerin 24 Kasımlardaki görevlerini açıkça ortaya koyuyor: Çağdaş, karma, laik, bilimsel eğitime karşı girişilen kirli saldırılara direnmek, bu saldırıları püskürtmek…
            “Artık kız ve erkek öğrencilerin okullarını ayırma zamanı gelmişmiş…”
            Bu dili taşıyan yüzde utanma aramanın anlamsızlaştığı şu günlerde, öğretmenlerimiz, meslektaşlarımız, özellikle bu yıl ki 24 Kasım’a bu duyarlılıkla yaklaşacaklardır. Çünkü mesleğimizin can damarına artık baltayla, satırla saldırılıyor. İslam adına sözde bir “ahlak” anlayışı, hiçbir ahlak sınırı tanımadan yaşama geçirilmek istenmektedir.
            Demokrasiyi seçim sandığından ibaret bir kavram sayan, ötesinden haberi olmayan anlayışın şakasının olmadığı artık daha iyi anlaşılmalı. Ülkemizin bağımsızlık onurundan, çağdaş insan ve demokratik toplum yapısından ödün vermeyecek bütün kişi ve kurumların bu “Başöğretmenlik” gününde her zamankinden daha kararlı bir güçle Cumhuriyet devrimlerini, Atatürk’ün aydınlanma ışığını “yedirtmeyeceğini” bilerek, günümüz kutlu olsun.
                                                           ***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Ulusal Eğitim Derneği’nin bildirisi böyle.. Ayrıca şu günlerde; Başbakan R. Tayyip Erdoğan ile Fethullah Gülen arasında ‘Cemaat-İktidar’kavgasının dershaneler üzerinden iyice kızıştığına tanık oluyoruz. AKP iktidarı her alanda olduğu gibi eğitim alanında da bir ‘Deli Dumrul’ havası estiriyor!.. Ancak ülkemizin geleceğiyle ilgili kaygılar taşıyan herkese düşen umutsuzluğa kapılmamaktır.
*Kuşkusuz UED’nin Öğretmenler Günü bildirisi de eğitim alanında yeterince yol gösterici tepki içeriğine sahiptir.
*24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun...
NOT: 21.11.2012 Tarihinde kaleme aldığım ÖĞRETMENLER GÜNÜ başlıklı yazımı bir kez daha okumanızı öneririm. T.Ç