havadurum

"FETÖ'yü sulandıran" yöneticiler kim?

4416

 Ayvacık Devlet Hastanesi’nde sağlık teknisyeni olarak çalışan, FETÖ tarafından kurdurulduğu iddia edilen, ancak daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘faaliyetine devam ediyor” dediği Aktif Sağlık-Sen’in üyesi olması nedeni ile memuriyetten atılarak mağdur olan Turgay Karakoç’un şikayetleri dikkate alındı. Karakoç’un Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yaptığı şikayeti değerlendiren Çanakkale Valiliği, söz konusu iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Çanakkale Valiliği’nin 25 Kasım 2016 tarihli onayıyla başlatılan soruşturmada Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük soruşturmacı olarak görevlendirdiler. Geçtiğimiz günlerde, şikayet sahibi Turgay Karakoç ifade verdi… Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan başvurudaki iddialar ile ilgili ifade veren Karakoç’un başvurudaki iddialarını tekrar gündeme getirdiği öğrenildi. Hastanede hak edilen ücretlerin verilmemesinden, mobbinge, suç unsuru içermeyen sosyal medya paylaşımlarının usulsüzce takip edilmesi ve soruşturma başlatılmasına kadar birçok iddia ifadede gündeme geldi. 


Tehdit iddiası da şikayet içerisinde yer aldı 
Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri Tezcan Sezgin’in Karakoç ile ilgili olarak Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turan Çavdar’ı arayarak Karakoç ve eşini süreceğini, Karakoç ailesi ile uğraşacağı yününde tehditte bulunduğu da ifade de gündeme geldi. Eski Genel Sekreter Sezgin’in, Çavdar’a Karakoç ile ilgili olarak “memuriyetinden edeceğim, geberteceğim, parçalayarak öldüreceğim, parçasını hile bulamayacaksınız. Turgayı korumayın" şeklinde tehdit ettiği de ifade dosyasında yer aldı. Konuyla ilgili 9 Haziran 2016 da Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Karakoç, ifadesinde; “Koruma talebime emniyet müdürlüğü olumlu cevap verdi. Cumhuriyet Başsavcılığı şikayetim üzerine soruşturması devam etmekteyken Sağlık Bakanlığı. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına şikayetlerim sonrasında Genel Sekreter Tezcan Sezgin’in görevden alındığını duydum” dediği öğrenildi. 
 
Çarpıcı iddia!
Karakoç, “Hastanenin çıkan kötü kalitesiz ve yenmeyen yemekleri için daha önce 2-3 kez yazdığımız, tutanaklar sonucunda yemek firmasına cezai işlem uygulanmıştır. Bu konuda da neden tutanak tuttuğumuz konusunda baskı yapılmıştır” ifadesine de yer verdi. Hastane idaresi tarafından, Turgay Karakoç hakkında “asılsız” ve “mesnetsiz” iddialarla iftira atıldığı, Karakoç`un içinde bulunduğu durumun “kumpas” olarak değerlendirildiği ve hastane yöneticileri hakkında Ayvacık Cumhuriyet Başsavcılığı`na 2 kez suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Söz konusu soruşturmanın kaynağı olan BİMER şikayetinde Karakoç’un “Çanakkale`de ve Ayvacık`ta Sağlık Bakanlığını kötü ve hizmet vermediği görüntüsü imajı veren, kasıtlı olarak sorun çıkaran, FETÖ soruşturmalarını sulandıran bu yöneticiler hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum” ifadelerine yer verdiği de öğrenildi. (Seçkin Sağlam)
Paylaş