havadurum

"O müdürü görevden alın"

2157

 Bayramiç Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Bayramiç İl Temsilcisi Yaşar Ekici’nin sosyal medya hesabı üzerinden Lozan Barış Antlaşmasını sahte bir zafer, imzalayanları da sahte bir kahraman olarak niteleyen paylaşımına eğitim sendikalarından kınamalar devam ediyor. Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Çanakkale Şube yönetimleri konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak Ekici’nin görevden alınması çağrısında bulundular. Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, Lozan paylaşımı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’e açık mektup yazarak Ekici’nin görevden alınması talebinde bulundu. Eğitim-Sen Şubesi mektubunda; “Sayın İl Milli Eğitim Müdürü, Sendikamız Eğitim Sen kurulduğu günden beri hangi cenahtan olursa olsun gericiliğe karşı mücadele etmektedir. Çünkü Eğitim Sen’in var olma nedenlerinden birisi de budur. Her bir üyemiz okulunda, iş yerlerinde, sokaklarda, mahallesinde, köyünde, kısaca bulunduğu her yerde gericiliğe, gericiliğe/yobazlığa dolayısıyla anti-laik uygulama ve yaklaşımların tümüne karşı çıkar. Böylesi uygulamalara müdahale eder. Bu gerçeklik taraflı tarafsız herkes tarafından çok iyi bilindiği halde 15 Temmuz sonrası ‘Cadı Avı’ sürecinde ilimizde şahsınızın imzası bulunan bir listede adı olan pek çok öğretmen FETÖ’ye ve darbeye destek verdiği iddiasıyla görevden uzaklaştırılmıştı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında Eğitim Sen üyesi beş eğitim emekçisi de bulunmaktaydı. Eğitim Sen üyelerinin FETÖ ile de, söz konusu darbe girişimi ile de ilgilerinin bulunmadığı İl Milli Eğitim Müdürü olarak sizin de, ildeki emniyet ve istihbarat birimlerinin emrinde çalıştığı dönemin valisi Hamza Erkal tarafından da çok iyi bilmekteydi. Hatta Vali Hamza Erkal bir basın toplantısında ‘Eğitim Sen üyelerinin FETÖ’yle alakalarının olmadığını biliyoruz. Onlar sosyal paylaşımları yüzünden açığa alındılar’ diyerek bu durumu itiraf etmişti. Oysa bizim üyelerimizin FETÖ ve darbe girişimi hakkında olumlu hiç bir paylaşımları yoktu.  Tek suçları Cumhurbaşkanı ve hükumeti eleştirmekten eleştirmekti. Daha sonraki süreçte üyelerimize FETÖ ve söz konusu darbe girişimini övme fiillerinden hareketle herhangi bir cezai müeyyide uygulanmasının mümkün olmadığı anlaşılınca başka sebeplerle uydurma cezalar vermek zorunda kaldınız” ifadelerini kullandı. 

 
“Şimdi biz sizi uyarıyoruz”
Mektupta İl Milli Eğitim Müdürüne uyarıda bulunularak; “Bu cezalar verilirken üyelerimize çeşitli kanallar aracılığıyla ‘Arkadaşlarınıza söyleyin feysbuk paylaşımlarına dikkat etsinler. Cumhurbaşkanını ve hükümeti fazla eleştirmeseler iyi olur’,  şeklinde uyarılarda bulunduğunuz yönünde bilgiler geldi. Bizler yaptığımız fiillerin meşruluğundan eminiz, kendimizden her hangi bir şüphemiz yok. Ancak şimdi biz sizi uyarıyoruz Sayın Zülküf Memiş; Hem de dolaylı ve fısıltı kanallarını kullanarak değil, Açıkça, kamuoyu ile paylaşarak ve örgütlü olmanın gerektirdiği yöntemin gerekli kıldığı şekilde söz konusu şahsınıza yönelik bu mektubu yayınlayarak. Çanakkale’nin en ücra köylerindeki muhaliflerin sosyal medya paylaşımlarını görürken kendi ‘hizmet’ arkadaşlarınızın paylaşımlarını görmüyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk eleştirmek ve hatta eleştiriyi aşan ifadelerde bulunmak ve bulunulan ifadeleri paylaşmak normal, doğru ve yasal da,  12. Cumhurbaşkanını eleştirmek mi suç!” denildi.
 
“Suça ortaklık etmeyin”
Ekici’nin bir an önce görevden alınması talebinde bulunulan mektupta; “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk hükümetinin kurucusunu eleştirmek normal de 65. Hükümeti eleştirmek mi normal değil veya suç! Sizden talebimiz, Lozan Anlaşmasını imzalayan devlet büyüklerimizi ‘sahte kahramanlar’ olarak niteleyen Bayramiç Cumhuriyet Orta Okulu Müdürü Yaşar Ekici’nin derhal görevden alınması için gereğinin yapılmasıdır. Aksi halde işlenmiş olan suça ortaklık ettiğiniz ve makamınızın gereği olan görev ve yetkiyi kötüye kullanma suçunu işleyeceğinizi /işlediğinizi hatırlatır, işin takipçisi olacağımızı da bu nedenle açıklarız” denildi.
 
“Görevinden alınmasını talep ediyoruz”
Eğitim-İş Çanakkale Şube Yönetim Kurulu da, konu ile ilgili açıklamada,  Ekici’nin Lozan paylaşımına tepki gösterdi. Ekici’nin görevden alınması talebinde bulunulan açıklamada; “Geçtiğimiz hafta, bazı yerel ve ulusal basın kuruluşlarında yer alan Çanakkale İli Bayramiç İlçesi Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir Sen Temsilcisi olan Yaşar Ekici’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarıyla Lozan Barış Antlaşmasına ve antlaşmayı imzalayan Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü’yü kastederek olumsuz anlamlar yüklemiş ve hatta aşağılayıcı ifadeler kullanarak, tarihi gerçekleri çarpıtan bazı imalarda bulunmuştur.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ‘Benzeri görülmemiş bir siyasi zafer eseridir’ dediği Lozan Barış Antlaşması hakkındaki ‘Hezimet’ ve imzalayan devlet büyükleri için ise ‘Sahte Kahramanlar’ ifadelerini kullanmıştır. Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye’nin toprak kaybettiğini ima eden bu okul müdürü hakkında Eğitim İş Çanakkale Şubesi olarak 6 Mart 2017 tarihinde 24 sayılı yazımız ile Çanakkale Valiliği başvuruda bulunarak Yaşar Ekici hakkında soruşturma başlatılmasını ve okul müdürlüğü görevinden alınmasını talep etmiş bulunuyoruz. Eğitim İş olarak diyoruz ki! Tarihin gerçekliğini çarpıtan güruhlar hesap vermelidir. Cumhuriyet’in tanıdığı fırsat eşitliği ve yarattığı olanaklardan yararlanarak okul müdürlüğüne atanmış bir kamu görevlisinin nankörlükle tarihin gerçekliğini çarpıtarak algı yaratmasına asla izin vermeyeceğiz” denildi. 
(Burhan Mert Balcı)
Paylaş