havadurum

"Çanakkale standı ziyaretçi akınına uğradı"

1249

 Dünyanın en büyük ilk 5 turizm fuarı arasında gösterilen ‘Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ EMITT’ 25 Ocak Perşembe günü dünyanın birçok ülkesinden gelen ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuarın ilk gününü ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi.  Çanakkale stantlarının ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Aydeğer, özellikle ana giriş kapısında yer alan Troia Atı’nın ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılandığını belirtti. Aydeğer, 2018 Yılı’nın Troia Yılı ilan edilmesi nedeniyle Çanakkale ve Troia vurgusunun yapıldığı fuarla ilgili; “EMİTT Fuarının birinci gününde Çanakkale stantları, oldukça hareketli geçti. Açılış programı saat 11’de Troia Palace Otelinin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da 2018 Troia Yılı’nın önemine vurgu yaptı ve yıl boyunca birçok fuarda Troia’nın önemli, tanıtım yüzlerimizden, kültürel değerlerimizin başında yer alacağından bahsetti” dedi.

“Hektor ziyaretçileri karşıladı”

Çanakkale standının gün boyunca birçok seyahat acentesinin ve turistik ziyaretçinin akınına uğradığının belirten Aydeğer; “Özellikle Çanakkale standının haricinde fuarın ana giriş kapısında bulunan Troia Atı ve ‘2018 Troia Yılı’ ile ilgili çalışmalar, bütün ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Burada Çanakkale standına yönlendirme yapıldı, aynı zamanda da ‘2018 Troia Yılı’ ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Stant içerisinde Onsekiz Mart Üniversitesinin koordinasyonundaki oda orkestrası bütün fuar ziyaretçileri tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Fuarda, bu yıl Çanakkale standı toplamda 7 tane Truva Atı kahramanının heykeliyle ziyaretçileri karşılıyor. Bunların en başında da Hektor yer alıyor, burada önemli Troia kahramanlarını görebiliyoruz. Fuarın içerisinde Troia’da yaşayan halkı, savaşçıları temsil eden cansız mankenler de gelen ziyaretçilerin büyük ilgi odağı haline gelmiş durumda. Yine fuar içeresindeki Troia Atı ve bütün fuarın genelindeki Troia teması aynı zamanda Troia Müzesi’nin 2018 yılındaki açılışıyla ilgili görseller ve sürekli Çanakkale’nin turistik noktalarını, tarihi, kültürel noktalarının tanıtımı, videolarla gün boyunca sürdü” dedi.
  
“700 acente temsilcisine ‘Troia’ sunumu”
Bu çalışmalarda birçok seyahat acentesinin de aynı şekilde ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Aydeğer; “Yurt dışından gelen 700’e yakın seyahat acentesi yetkilisinin özel olarak bir toplantı salonun da Çanakkale ve 2018 Troia yılı ile ilgili bir sunumu gerçekleştirilecek. Bu çerçevede de bölgemizin kültürel değerleri anlatılıyor olacak. Aynı zamanda fuarın yönlendirmelerin olduğu haritanın ana kapağı da (2018 Troia’yi görüyor olacaksınız)” dedi.       (Eren Aşnaz)
Paylaş