havadurum

"Kapıdan satışlara dikkat edin"

864

 Okulların açılması ile birlikte okul önlerinde ‘eğitim seti’ adı altında yapılan ticari satışların artışı dikkat çekiyor. Özellikle geçen yıl öğrencilerden çok sayıda şikayet aldıklarını belirten TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, öğrencilere uyarılarda bulundu. Bu satışlar yüzünden öğrencilerin büyük sıkıntılar çektiği, cayma haklarını kaçırarak ciddi paralar ödemek zorunda kalını ifade eden Berkit; “Okulların yeni açıldığı bu günlerde, her sene olduğu gibi kapıdan satış firmaları hem üniversite hem de ortaöğretim okullarında eğitim seti adı altında öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştıracağını iddia ederek setler sattıklarını gözlemliyoruz. Bu satış sistemi yüzünden geçen yıl öğrenciler çok sıkıntı çektiler. Cayma haklarını kaçırdılar ve ciddi paralar ödemek zorunda kaldılar. Bu sene de bu satışları özellikle okul önlerinde açılan stantlar ile başladığını görüyoruz” dedi.  

 
“Konu ile ilgili üniversite yönetimine uyarıda bulunduk”
Geçen sene üniversiteye de şikayetlerle ilgili uyarıda bulunduklarını belirten Berkit; “Özellikle üniversiteye ilk defa başlayan öğrenciler olmak üzere bu tür satışlar yapılıyor. Geçen sene üniversiteyi de uyarmıştık. Biz yeni öğretim yılının hala başında sayılırız. Özellikle öğrencilerimizi uyarıyoruz. Kapıdan satışlarda eğitim seti adı altında alışveriş yapmalarını önermiyoruz. Alışverişlerini sabit alışveriş merkezlerinden yapsınlar. Şayet çok ihtiyaçları olup güvendikleri bir alışveriş sistemi olursa da ürünü inceledikten 14 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeden bizim aracılığımızla ya da Ticaret İl Müdürlüğü aracılığı ile cayma haklarını kullanabileceklerini söylemek istiyoruz” dedi
 
“Kırsal kesimlerde de ‘sağlık seti’ adı altında satışlar yapılıyor”
Sadece eğitim öğretim değil kırsal kesimlerde de ‘sağlık seti’ adı altında bu tür satışların yaşandığı ve yine şikayetlerin geldiğini açıklayan Berkit; “Sadece eğitim öğretimin dışında kırsal kesimde de sağlık gereçleri adı altında, seyyar satıcılar çeşitli yöntemler ile satış yapmaya çalışıyorlar. Biz,  tüketicileri tekrar uyarıyoruz. Kesinlikle kapıdan alışverişlerde çok dikkatli olmalarını, satın alsalar dahi nerden aldıklarını belirten satış sözleşmesinin bir nüshasını bulundurmalarını, eğer ürünü beğenmediler ise 14 gün içerisinde hiçbir gerekçe belirtmeden cayma haklarının olduğunu tekrara belirtmek istiyorum” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş