havadurum

"Müdür Kocaoğlu yerine yetenekli bir idareci atanmalı"

2536

 Merkez Ortaokul Müdürü Kemal Kocaoğlu’nun, Cuma günlerine özel zaman çizelgesini değiştirerek, öğle arasını Cuma namaz saatlerine denk getirmesine tepkiler sürüyor. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş, açıklamada bulundu. Açıklamasına sendika olarak hükümet tarafında kazanılmış hakların geri alınmak istenmesine karşı mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirerek başlayan Demirbaş;  “Türk Eğitim-Sen, Hükümetin bir gecede çıkarıp, tüm kazanılmış hakları bir çırpıda yok saydığı, kanuna karşı hukuki mücadelesini sürdürmüştür ve sürecektir. Yönetici atama konusunda, adil bir sistem oluşması için yoğun hukuk mücadelesi verilmiştir. Yoldan geçen herkesi müdür yaparız diyenlere, istediğimiz adamı görevden aldırırız, istediğimizi görevlendiririz diyenlere inatla mücadelesine devam edecektir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen büyük bir camiadır. Türk Milleti ve Türkiye sevdasıyla yoğrulmuş insanların oluşturduğu bir yapıdır.  Derdimiz milletimizdir, ülkemizin geleceğidir. Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un dediği gibi, gerek Türkiye Kamu-Sen, gerek Türk Eğitim-Sen olarak yüzümüzü yere eğecek bir hatamız asla olmadı. Bizim hamurumuz aynı değerlerle yoğruldu, genetik kodlarımız aynı. Bu nedenle aynı şeyleri bir araya gelmeden söyleyebiliyoruz. Bu ülkeye, milletimize sevdalı bir demokratik kitle örgütü olarak, sendikacılığı en iyi şekilde yaptığımızı ve tüm Türkiye’ye gösterdiğimizi düşünüyorum. Bu bir iddia değil, gerçektir. Bu teşkilat hakkı tutup kaldırma iddiasından asla vazgeçmemiştir, vazgeçmeyecektir” dedi. 

 
“Görevlendirilme yeteneğine sahip değil”
Merkez Ortaokulu Müdürü Kocaoğlu’nun müdür olma yeterliliği olmamasına rağmen müdür olarak atandığını dile getiren Demirbaş; “22 Nisan 2017 Tarihli ve 30046 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’nin Yöneticilik görevinden ayrılma başlıklı 26’ncı maddesi ikinci fıkrasında ‘Dört yıllık görev süreleri dolmadan herhangi bir nedenle istekleri üzerine yöneticilik görevinden ayrılanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren değerlendirme başvuru tarihinin son günü itibarıyla aradan bir yıl geçmeden yönetici olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunamaz” denilmektedir. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Lapseki ilçesi Adatepe Ortaokulu müdürü iken müdür olma yeterliliği olmadığı ve küçücük bir okulu yönetmeyi beceremediği için kendi isteği ile istifa eden Kemal Kocaoğlu, 22 Nisan 2017 Tarihli ve 30046 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’nin  “Yöneticilik görevinden ayrılma” başlıklı 26’ncı maddesi ikinci fıkrası hükümleri açık olmasına rağmen, görevlendirilme yeterliliğine sahip olmadığı halde, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez Atatürk Ortaokulu Müdürlüğüne görevlendirilmiştir. Bu atama yetkilileri defalarca uyarmamıza rağmen inatla yapılmıştır” dedi. 
 
“İdarecilik vasfı olmayan birinin orada ne işi var?”
Dayatmacı tutumu ve resmi makamları yanılttığı gerekçesi ile müdürü Kocaoğlu’un görevden alınmasını belirten Demirbaş;  “Üç-beş öğrenciden dilekçe alarak, okul öğretmenlerini hiçe sayan, öğretmenler kurulunda ‘ben istedim oldu’ diyen zatın acilen görevden alınması ve cezalandırılması gerekmektedir. Bu zat, okulun ders ve kurs programlarını düzenleyemezken, kimlere hizmet etmeğe çalışıyor? Kimlere ışık yakıyor? Okullar açıldığından beri ders programını yapamayan ve idarecilik vasfı olmayan birinin orada ne işi var? Öğretmenlere karşı sırf baskı olsun diye defalarca okul ders programını değiştiren, Valilik Onayı ile okuluna görevlendirilen Türkçe öğretmeninden derslerini alan Kemal Kocaoğlu, bu cesareti kimden alıyor. Okulların zaman çizelgeleri okullun bulduğu çevre dikkate alınarak sene başında Valilik Onayı ile alınmışken, Okul Müdürü olan Kemal Kocaoğlu, okulun öğretmen öğrenci ve velinin görüşünü almadan 3 – 5 öğrencinin isteği ile üst makamları da çoğunluğun isteğiymiş gibi gösterip zaman çizelgesi değişikliğinin onayı almıştır. Üst makamları kandıran, yalan ve yanlış uygulamalarına ortak eden zatı kınıyoruz” dedi. 

“Koltuğu boşaltmasını istiyoruz”
Kocaoğlu’nun müdür koltuğunu boşaltmasını isteyen Demirbaş açıklamasında son olarak; Ben yaptım oldu mantığı ile hareket edersek, olacağı budur?  İdareci olma yeterliliği olmayan, yönetmeliğe aykırı olarak idari işlerde yardımcı olmak üzere görevlendirildiği halde, fiili olarak Çanakkale Merkez Atatürk Ortaokulu müdürlüğü yapan ve hak etmediği halde usulsüz olarak okul müdürü koltuğuna oturtulan zatın, derhal koltuğu boşaltmasını istiyoruz. Bu okulu yönetebilecek bilgi ve beceriye sahip birinin acilen atanmasını yetkililerden bekliyoruz. Tüm yetkilileri bu sorunları görmeye ve acil olarak çözmeye davet ediyoruz. Sevgi ve saygılarımla” dedi. 
(Eren Aşnaz) 
Paylaş