havadurum

"Sorumlular bir an önce yakalanmalı"

864

 Lapseki Dalyan’da kedilerin önce işkenceyle patilerinin kesildiği, ardından ateşe verilerek katledildiği görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış, görüntüler yürekleri dağlamıştı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda vatandaşlar; “Bu görüntüler, 4 Ocak günü Lapseki Dalyan’da çekildi. Kediler patileri kesildikten sonra yakılmışlar. Bu vahşetin gelebileceği son nokta. Fail ya da faillerin bulunması için yasal girişimler yapıldı. Ancak bunun bütün toplumu ilgilendiren bir sosyolojik vaka olduğu herkes tarafından anlaşılmak zorunda. İçinde böyle bir şiddet ve vahşet potansiyeli olan canilerle aynı mahallelerde oturuyor, aynı havayı soluyoruz. Bunların acilen bulunup cezai işlem görmeleri ve rehabilite edilmeleri bir zorunluluktur” ifadeleri kullanmışlardı. Lapseki ve Çardak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüveyda Gül, konuyla ilgili Gazetemiz Çanakkale OLAY’a açıklamada bulundu. Geçen yıl da, aynı vakanın yaşandığını belirten Gül, şikayetçi olunmasına rağmen sorumluların yakalanamadığını söyledi. Normal bir insanın bu eziyeti yapabilmesinin mümkün olamayacağını ifade eden Gül, Lapsekililerin sorumluların bir an önce bulunmasını istediklerini ifade etti.

 
“Bu yaşanan ikinci vaka”
Benzer vakanın geçen yılda yaşandığını belirten Gül; “Bundan bir yıl önce Gültekin Aile Çay Bahçesi’nde de aynı şekilde bir kedi katledilmişti. Bu yıl yeniden bir kedi patileri kesilmiş ve yakılmış olarak bulundu. Bundan bir yıl önce Gültekin Aile Bahçesi’nde kediyi bulduğumuzda polis çağırdık, zabıt tuttuk, BİMER’e ve Kaymakamlığa şikayette bulunduk. O olayda da hayvanını patileri ortada yoktu. Hayvanın patilerinin neden olmadığı sebebini anlayamadık. Ancak konuya ilgili takipsizlik verildi. Gültekin Aile Çay Bahçesine bakan kameralar vardı.  O kameraların incelenmesini istedik, kameralar çalışmıyor denildi. Bunun gibi birkaç olay da sonuç alamadık. Bunda öncede bir deve sorunu oldu. Onunla ilgilenirken hemen ardından bu olay oldu. Bu olayı sosyal medyadan bildirdik. Sanki birileri bu olaylardan tat alıyor. Sanki insanların hayvanlara olan üzüntüsünden haz duyuyorlar ve hayvanları katlediyorlar” dedi.  
 
“Daha önceki soruşturma sonuçsuz kalmıştı”
Lapsekililerin, sorumluların bir an önce yakalanarak, hesap vermelerini istediklerini belirten Gül; “Bunu kimler yapıyor. Normal bir beynin, insani bir kişiliğin bunu yapamayacağını düşünüyoruz. Normal sağlıklı bir beyin bir hayvanın ayaklarını patilerini kesip daha sonra yanıcı bir madde dökerek bu hayvanları yakamaz. Bunları yapanların bir an önce bulunup yargı önünde hesap vererek cezalarını çekmelerini istiyoruz. Daha önceki eziyet soruşturması sonuçsuz kaldı. Bunun ise sonuçlanmasını istemiyoruz” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş