havadurum

ANONİM KARAKTERLER

Anonim türkü şiir v.s olur da anonim karakter olmaz mı? Yozlaşmanın toplumun genetik yapısını bozduğunu söylemek bilimsel düşünceyle ötüşür mü bilmem ama benim kendi penceremden durum böyle.

9454

 

 
Gördüğümde, düşündüğümde “Senden çok var” diyebileceğim birey popülasyonu her geçen gün artmakta. Yazarının kim olduğu belli olmayan eserler gibi GDO’ lara benzerler bu karakterler. Biraz ondan, biraz şundan ortaya karışık gibidirler. Beyin lobları hep boş olduğu için, istediğiniz kadar gereksiz bilgi alabilirler. Dedikodudan, gıybetten okumaya vakit bulamadıkları için öğrenme eylemi hep sokakta ve kulaktan dolma bilgilerle gerçekleşir.
Nereye çeksen oraya esneyen bir vücut yapıları olduğu için, omurgalarının varlığı da muammadır. 
Erkeği, kadını kabına göre şekil almayı severler. 
Bedavaya dayanamazlar, sanki hiç yememiş gibi pilav kuyruklarının kadrolu bekleyenidirler. 
Emeksizce, hunharca tüketmeye bayılırlar. Tüketmek, harcamak, sahip olmak için sahtekarlığı, namussuzluğu yaşamlarından hiç eksik etmezler. 
Güce tapmak, güçlünün yanında olmak isteği onlar için bir yaşam şeklidir. 
Menfaatsiz kimseye yanaşmadıkları için sevgiyi, dostluğu tek öğünlük yemek gibi görürler.
Onurlu ve ilkeli olmak karın doyurmadığı için önemsenecek durumlar değildir. 
Yüzsüzlük ve arsızlık benliklerine öyle bir yapışmıştır ki, ne kadar kaçsanız, istemediğinizi belli etseniz de menfaatleri varsa peşinizi bırakmazlar. 
Her şeyin aşırısını yaşayarak, görgüsüzlüğün dibine vurup, dizi karakterleri gibi bir yaşam peşinde koşarlar. 
Eğitilmeden eğitmeye cüret göstermeleri, düşünenleri, bilim insanlarını küçümsemeleri ise küstahlıklarının katmerinin kremasıdır.
Cumhuriyet tarihinin ihtilaller döneminin başlamasından sonra üremeye ve çoğalmaya başlayan bu canlıların, panzehirlerinin eğitim ve bilim olduğunun bilinmesi ipin diğer ucundakilerini hep ona göre hareket ettirmiştir.
Acı olan şu dur ki iyi olmak, adil olmak, vicdanlı birey olmak kavramlarının anonim karakterlerin baskıları altında ezilmelerinin tedirginliğini her geçen gün daha fazla yaşamaktayız. 
Karamsar bir yazı oldu farkındayım.. Okuyanların da bunun farkında olması, aydınlık günlerin ışığı olacaktır.