havadurum

Aydeğer; "Çanakkale bayramda tercih edilen iller içerisinde"

997

 21 Ağustos Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı 24 Ağustos Cuma günü sona erecek. 18 -19 Ağustos ve 25-26 Ağustos hafta sonlarının dahil edilmesi ile Kurban Bayramı 9 gün olarak ilan edildi. Yurt içindeki birçok vatandaşın 9 günlük tatili değerlendirmesi ülke içerisinde ciddi bir turizm hareketliliği yaşatacak.  ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Çanakkale’nin bayram tatili sürecindeki turizm potansiyelini Gazetemiz Çanakkale OLAY’a anlattı. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da Çanakkale’nin en çok tercih edilen turizm kentlerinin başında geldiğini belirten Aydeğer, aynı zamanda tatilcilere uyarılarda bulundu. Otel ve pansiyonların doluluk oranlarının son derece iyi olduğunu ifade eden Aydeğer, tatilcileri önceki yıllarda yaşanan yer sıkıntısını yaşamamaları için önceden rezervasyon yapmaları yönünde uyardı. Aydeğer, tatilcilerin araç kullanırken dikkatli olmalarını istedi.

 
“Bölge genelinde ciddi bir yoğunluk söz konusu”
Bayramların ve özel günlerin her yıl olduğu gibi bölgenin önemli turizm gelir kaynaklarından bir tanesi olduğunu belirten Aydeğer;  “Bu süreç içerisinde özellikle iç pazar diye tabir ettiğimiz yerli misafirlerimiz yoğun bir şekilde tatillerini planlıyorlar. Bu yıl bayram tatilinin 9 güne çıkartılmış olması iç pazar hareketini de yoğun bir şekilde etkilemiş durumda. Bölge genelinde özelikle sahil kesimleri başta olmak üzere ciddi bir yoğunluk söz konusu. Bundan dolayı bütün misafirlerimize, seyahat planı olan herkese rezervasyonlarını önden yapmalarını, telefonla veya internet vasıtası ile otellerden rezervasyonlarını baştan yapmalarını kesinlikle şiddetle öneriyoruz. Aksi takdirde geçmiş yıllarda yaşandığı gibi. Son dakika kapıdan rezervasyonsuz gelen misafirler yer bulma konusunda mağduriyet yaşıyorlar” dedi. 

“Çanakkale’de otel doluluk oranları son derece iyi”
Çanakkale’de otel doluluk oranlarının son derece iyi olduğunu belirten Aydeğer; “Tabi bayramlarımız hepimiz için çok önemli. Burada en büyük temennimiz, kazasız, belasız, sorunsuz bir bayram sürecinin ülke genelinde yaşanıyor olması. Bütün sürücülerin bu vesile ile çok dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Ülkemizde buna bağlı olarak yaşam kayıpları olmamasını umut ediyoruz. Çanakkale’de otel doluluk oranları son derece iyi. Oteller iyi koşulları misafirlerine sunmaktadır. İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlere olan yakınlığımız nedeni ile tatil tercihi olanlarında Çanakkale’de yapacağı çok şey var. İnşallah bu bayram dönemi hem turizm açısından, hem insanlarımızın keyifli ve sıhhatli bir şekilde iyi bir zaman geçirmesi açısından verimli olur” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş