havadurum

BENİM YOLUM NE?

2715
Size de bazen ben ne yapıyorum, hayatım nereye gidiyor gibi düşünceler geliyor mu? Ya da bu mu şimdi yaşamak gibi düşünceler...
Sanki hayatta şu olmalı bu olmalı şu da olmalı şeklinde şartlandırılmış gibi yaşıyoruz.
 
Kendi sanallığımızda yarattığımız kendi ürünümüz olan kuralların içinde hiç büyümeden, küçükken oynadığımız oyunlar gibi oyun oynamaya devam ediyoruz.
 
Sana sen şöylesin şu mesleği ol dedikleri için belki aslında olmak istemediğin bir yerdesin ya da herkes belli bir yaşa gelince evleniyor diye evlenmen gerektiğini düşündün ve evlendin. Ya da aslında hiç tanımadığın bir ``kendin``le çok mutsuz ama dışarıdan bir o kadar mutlu görünüyorsun.
 
Aslında hayat sevmediğin, mutsuz olduğun bir hayatı yaşamak için çok kısa. Hayat;jimnastikten keyif almayıp ben emekli oldum bundan diye okçuluğa başlayan 8 yaşındaki bir çocuğun basit bakış açısı kadar basit olmalı belki de.
 
Yetişkinler; içlerindeki büyümeyen çocuğu fark etmedikleri için hayat bu kadar zor, yoğun, çileli, çekilmez.
 
``İçinizdeki çocuğu öldürmeyin, yaşatın!!`` çok haklı bir söylem. Fark ettiyseniz çocuklar ne istediklerini bilirler. Ben bunu istiyorum derler ve nettirler. Hayattaki yollarımızı bilmekte ise biz büyükler bu kadar net değiliz. Etrafımıza kurmuş olduğumuz sanal kurallar oyununda hapsolmuş bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz ve kalbimizin yaşamam için beni dinlemen lazım çırpınışlarını duymuyoruz.
 
Diğerleri olan toplumun bize biçmiş olduğu sıradan hayatlarımızı yaşamaya devam ediyoruz. BENİM YOLUM NE?? Sorusunu bile kendimize sormaktan kaçıyoruz. Konfor alanlarımıza hapsolmuş durumdayız ve kendimize bunu yine kendimiz yapıyoruz.
 
Yıl sonu geliyor hadi hayatımızın muhasebesini yapalım. Şimdiye kadar yürüdüğün yaşam yolu sana mı ait yani SENİN YOLUN MU? Yoksa cevabın böyle oldu, şartlar böyle oldu mu?
 
Şartlar kim ki senin hayatın üzerinde etkisi var koşullar kim ki seni tutup bu hayata getirdi.
Sen insan olarak içindeki güce uyanmak zorundasın!!!
 
Koşullar diye bir şey!! Kurallar diye bir şey yok!! Toplum diye bir şey yok!! Hepsi insan zihninde yaratılmış şeyler.
Peki bu kadar insan ürünü şey arasında senin gerçekliğin ne?
 
Sen kimsin güzel insan? Nelerden hoşlanırsın? Sınırların neler? Saygı duydukların, duymadıkların neler? Başarmak istediğin bir sonraki şey ne? Nereye seyahat etmek istersin? Nasıl bir hayat yaşamak istersin? Kimlerle tanışmak istersin? Nasıl insanlarla eğlenmek istersin? Hayattaki amacın ne? Seni ne heyecanlandırır? SEN KİMSİN VE SENİN HAYATTAKİ YOLUN NE?
 
Sorsana kendine bunları samimiyetle. Mutlu musun gerçekten???