havadurum

Balıkçılar av yasağı tarihine tepkili!

402

 Çanakkale’de av yasağı uygulaması balık tezgahlarına yansımaya başladı. Balık Hali’nde birçok tezgah bomboş kaldı. Av yasağından sonra Levrek balığı 35 TL’den, Çipura 25 TL’den, Sardalye 15 TL’den, Mırmır ise 28 TL’den alıcısını bekliyor. Ramazan ayından itibaren balık fiyatlarının düşmeye başlayacağını söyleyen balıkçılar, Çanakkale Olay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. 

Yosun Balıkçılık– Necdet Neşe: Sezon artık sona erdi. Av yasağından sonra balık fiyatları yüzde 50 zamlandı. Levrek şu an 35 TL’den satılıyor. Sardalye balığı 15 TL’den satılıyor. Çünkü balık haline artık balık gelmiyor. 15 gün sonra balık fiyatlarının düşmesini bekliyorum. Ya da Haziran sonundan sonra işlerimiz açılmaya başlar. Çanakkale’de herkes Sardalye sezonunu bekliyor. Av yasağı tabi ki bizi etkiliyor. Farklı bir tarihte olması bizim için çok faydalı olur.

Engin Balıkçılık – Engin Tunç: Halkımız iki şeyi çok yanlış biliyor. Birincisi av yasağı demek balıkçılık bitti demek değildir.  Balık satmaya devam ediyoruz. Ama bu konuda herkes yanlış anlaşılma yaşıyor. İkinci konu ise av yasağı zamanı. Bence bu konuda farklı bir zaman seçilmeli. Balıkların yumurtlama zamanı Mayıs ayında gerçekleşiyor. Mayıs ve Haziran ayları arasında av yasağı olması daha mantıklı bir seçim olur. Hatta bunu Mayıs ve Ağustos ayları arasında yapabilirler. Ayrıca av yasağı sonrası balıklar yüzde 20 oranında zamlandı. Ama bu zamlar Ramazan ayında düşecektir.

Kösem Balıkçılık – Sedat Baklacı: Av yasağından sonra tezgahlarımız boşaldı. Gördüğünüz gibi bu tezgah şu an bizim masrafımızı karşılamıyor. Sardalye mevsimi yaklaşıyor ama biz bu balığı 15 TL’den satıyoruz. Av yasağı tarihinin değişmesi ile pek bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Ama tarihte yapılan değişiklik bizim sezonumuzu daha fazla uzatabilir. Satışlar için daha faydalı olur. 
(Şenol Güven)
Paylaş