havadurum

Başkan Gökhan, sanayi esnafını ziyaret etti

598

 24 Haziran seçimleri için siyasi partilerin çalışmaları son hızıyla devam ediyor. CHP Çanakkale Merkez İlçe Örgütü ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim çalışmaları için S.S. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni ziyaret etti. Toplantıda, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Yönetim Kurulu, S.S. Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kahraman ve Yönetim Kurulu yer aldı. Başkan Gökhan’ın sanayi sitesi ile ilgili sorunlara destek olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanı Sezai Kahraman; “Çanakkale Belediye Başkanımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şuan ki mevcut sanayi sitemiz, Çanakkale’mize yeterli gelmiyor. Bizim, daha büyük bir sanayi sitesine ihtiyacımız var. Başkanımız da bu konuda desteklerini esirgemiyor. İktidar Partisinin Grup Başkanvekili Bülent Turan da Organize Sanayi Bölgesinin içinde bir alan var orayı bize tahsis etmek için söz verdi. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da şehir içinde kalan sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması için destek veriyor. Biz de şuanda şehir içinde kaldık ve yapımı uzun zaman olan dükkanlarımız da çok yetersiz. Yani bazı iş makineleri dükkan içlerine giremiyor. Bu kapsamda Çanakkale’nin yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı var. Esnafımız, dövizdeki yükselişten çok etkilendi. Şuanda işlerimiz biraz durgun ama umarız 24 Hazirandan sonra daha iyi günler görürüz” dedi. 

 
“24 Haziran’da mutlaka oyunuzu kullanın”
Kooperatife yapılan ziyarette 24 Haziran seçimlerine değinen CHP Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “CHP Merkez İlçe Yönetimi olarak Belediye Başkanımız ile birlikte ilk ziyaretimizi Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ne yaptık. Bu kentin dişiyle, tırnağıyla hayata turunmuş meslek sahibi, sessiz, sakin ama atan yüreği sizsiniz. Eğer burada ağız tadı varsa, keyif hakimse ülkede işler iyi gidiyor demektir. Sizler, hayatta bedel ödeyen insanların bulunduğu yerdesiniz. Biz, ‘tamam’ diyoruz. Daha iyi şeyleri, daha güzel, daha geleceğe güvenle bakacağımız bir ülkede yaşamayı hepimiz hak ediyoruz. Kendimiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, paylaşımcı, katılımcı, toplumu bölmeyen, tam tersi kucaklayan bir yapıyı hep beraber kuracağız” dedi .
 
“Buradaki esnaf, daha büyük mekanlara ihtiyaç duyuyor”
Küçük Sanayi Bölgesi için çalışmalara hemen başlanması gerektiğini söyleyen Başkan Gökhan; “Küçük Sanayi Sitesi, mevcut esnaf açısından yetersizdir. Bu durum, yeni oluşmadı. Bu durum yaklaşık 10 senedir var. Yeni teknolojiler, yeni araç-gereçler mevcut dükkanlara sığamaz hale geldi. Buradaki esnaf, daha büyük mekanlara ihtiyaç duyuyor.  Ayrıca, teknik altyapı, elektrik altyapısı, internet altyapısı çok gelişti hala gelişmeye devam ediyor. Buradaki dükkanlar, artık eski klasik tamirhaneden her biri ayrı bir uzmanlık dükkanı haline geldi. Bu, her meslek için geçerli. Dolayısıyla artık bu mekanlar, mevcut sanayi sitesine sığamaz hale geldi. Yani bu mekanlar için çok acil bir şekilde çalışılması gerekiyor. Bu konu ile ilgili mera vasfını yitirmiş bir mera alanı var.  Meralara da ihtiyacımız var ama sonuç olarak birçok kurumun yararlanabileceği bir alan orada var. Biz, sadece esnaf adına talepte bulunuyoruz. Şehir içindeki sanayilerin şehir dışına taşınmasına yönelik yasanın gereğini uygulamak üzere burada bir plan tadilatı yaptık. Buradaki sanayi alanını, konut alanına çevirdik. Biz, bu 3 sanayi alanın 5 binlik planını yaptık” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş