havadurum

Beşiktaş, çok zor!

Ali Çiftçi Eski Futbolcu ve Klasman Hakemi

8361
 
Önceki yazımda Beşiktaş için tehlike çanlarının çaldığını, irtifa kaybettiğini ifade etmiş,  maçlarda, orta saha hâkimiyetini eskisi gibi rakip takımlara kabul ettiremediğini yazmıştım.  Siyah Beyazlı takımın kredisi bu maçla tükendi. Bundan sonra rakip takımların kaybedeceği puanlar, Karakartal’ın geleceğini belirleyecek. Üç puanlı sistem de olsa bu artık çok zor.  Beşiktaş`a Şampiyonluk çoook uzak.  Bundan sonraki mücadelesini diğer sıralamalar için verecek gibi gözüküyor.
Evet,  Bursa`da saha zemini istenilen düzeyde değildi. Evet,  Yeşil Beyazlı takım ikili mücadeleleri üst seviyedeydi. Evet,  Bursa`nın ilk amacı Beşiktaş`ı oynatmamaktı. Bütün bunlara rağmen Beşiktaş’ın bu kadar kötü olmaya hakkı yok. Vasat oynayan Pepe ve Medel dışında görevini yapan oyuncu yoktu.  Oğuzhan, Lens, Gökhan Gönül kötü oynadılar. Özellikle Gökhan çok kötüydü, bu gidişle muhtemelen formayı Caner`e kaptıracak.  Nevredo sanki tek pas oynamak zorunda, bir defada kendine güvenip, uygun pozisyonda sorumluluk üstlenmiyor. Siyah Beyazlı ekip Cenk`i çok arayacak.
Beşiktaş`ın yediği ilk gol var ki evlere şenlik,  bu kadar acemice davranışı amatörler bile zor yapar. Hele bir de ikinci gol var ki,  tam ciddiyetsizlik örneği. Bursaspor müsabakaya çok iyi hazırlanmış,  beş haftadır kazanamamanın verdiği hırsla seyircisinin önünde kozlarını iyi kullandılar. Orta sahada yaptıkları agresif presle Beşiktaş`ın en iyi yaptığı top alış verişini engellediler. Bursa`da oynanan,  Beşiktaş- Bursa müsabakaları eski husumetlerden dolayı hep gergin geçmiştir. Bu kez de Quaresma`nın köşe vuruşlarını kullanırken, seyirciler tarafından sahaya atılan yabancı cisimler Türk Futbolu’na hiç yakışmadı. Beşiktaşlı futbolcuların bu atmosferden etkilenmemeleri mümkün değil. Atılacak sert bir cisim korkusu oyunları etkiler. Bursa seyircisi bu davranışlarıyla kendi takımını ateşe atıyor. Geçen sezon şaibeli son Trabzon maçında düşmekten kurtulduklarını herhalde unuttular. Alacakları seyircisiz oynama cezaları ile takımlarını bir anda tehlikeli bölgelerde görebilirler. Maçın hakemi Halil Umut Meler, pozisyonlara yakın olması, oyunun temposunu şüpheli ve önemsiz ihlallerde düşürmemesi, maçı kontrolü altında tutmasıyla, başarılı sayılabilecek bir yönetim tarzı gösterdi.