havadurum

Bir Muhteşem Film ''P.K.''

2948
Bu hafta sizlere izlediğim ve izlerken de hayran kaldığım bir filmden bahsetmek istiyorum. Filmin adı ``P.K.(Peekay)``. İlginç bir adı var evet. Filmin adı filmdeki başrolümüz olan uzaylının adı aslında.
 
P.K.(Peekay);2014 Bollywood yapımı başrollerinde Aamir Khan`ın olduğu,yönetmenliğini Rajkumar Hirani`nin yaptığı bilimkurgu komedi türü bir film. Filmimizde bir uzaylı Dünya`ya araştırma görevi için geliyor ve bu insana benzeyen uzaylının geldiği yerde kıyafet giymemek onlar için normal bir şey. Uzay gemisinin kumandasının hırsız tarafından çalınması üzerine uzaylının bu kumandayı arayışını ve bunun üzerine Dünya`da yaşadığı ona ilginç gelen durumları filmimizde izliyoruz. Uzaylımız P.K. Dünya`daki her şeye objektif bir bakış açısıyla bakıyor.

İnsanların birbirini nasıl ayrıştırdığını,yargıladığını, yok saydığını uzaylımız hayretler içinde izliyor. Uzaylımız P.K. Dünya`daki tüm dinleri araştırıyor, ne olduklarını anlamak adına tüm dinleri teker teker inceliyor. Giyilen kıyafete göre insanların birbirine karşı davranışlarının değiştiğini,kıyafete göre muamele olduğunun da farkına varıyor P.K.. Dünya`ya dışarıdan gelen ve her şeyi anlamaya, öğrenmeye çalışan bir uzaylı olsanız, insanların bu kadar zıtlık içinde yaşıyor oluşuna sizin bakışınız nasıl olurdu? Aslında film tam da burada sizi içine çekiyor. Siz de filtresiz bir şekilde uzaylı P.K. ile birlikte dünyayı anlamaya çalışıyorsunuz. Şimdiye kadar bildiğiniz dünyaya önyargısız, anlamaya çalışarak bakmak nasıl olurdu? Dinler, kıyafetler, kadın ve erkek ayrımı...
 
Aslında aynı olan insanlığın birbirinden nasıl uzaklaştığını,bir olmaktan nasıl koptuğunu görüyoruz filmimizde.Tüm hayatımız doğduğumuz andan itibaren ``bu böyledir`` ``şu şöyledir`` şeklinde yargılarla, inançlarla doluyor taşıyor. Peki,bunların hangisi bize ait? İnsan olmak nasıl bir şey olmalı? Filmi izlerken bu soruları da kendinize sormaya başlıyorsunuz. Aslında tüm insanlık birbirine görünmez iplerle bağlı ve bir toplumda var olan bakış açıları diğer toplumlarda da benzerlikler gösteriyor. Bu filmde de mekan her ne kadar Hindistan olsa da tüm insanlığa bakıyoruz. Size tavsiyem bir an önce boş vaktinizde bu harika ötesi filmi izlemeniz.İzlediğinizde kendinizden öte insanlık için bambaşka bir dünya bulacaksınız.Haydi daha ne bekliyorsunuz? Çayınızı, kahvenizi, patlamış mısırınızı hazırlayın ve hemen bu akşam filmi açıp izleyin.İki saat otuz üç dakika boyunca her şeyi P.K. gibi siz de sorgulamaya başlayacak ve bu filme hayran kalacaksınız. Keyifli seyirler dilerim.

Zeynep Nur YALÇINKAYA