havadurum

Bolat: "Çanakkale'de hukuk tatile çıkmış"

2074

 Eceabat Şerife Melis Zileli Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Murat Erdem tebliğ edilen `nöbet çizelgesine` karşı açtığı davada Çanakkale İdare Mahkemesi tarafından `çizelgenin iptaline` karar verilmesine rağmen, İl Sağlık Müdürlüğü Erdem`e `200 ceza puanı` vererek sözleşmesini feshetmişti. Erdem’in bağlı bulunduğu Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Murat Bolat, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ikinci binası önünde yapılan basın açıklamasına Çanakkale Tabip Odası Şube Başkanı Dr. Güleda Erensoy da destek verdi. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Bolat açıklamasında İl Sağlık Müdürü Taşçı’nın Dr. Erdem’i görevden ayrılmış gibi göstererek, onun yerine gelecek doktorun yerleştirme işlemlerini yaptığını belirtti. Bolat, İl Sağlık Müdürü Taşçı’nın Çanakkale Valisi ve Sağlık Bakanlığı’nı yanılttığını belirterek, hakkında ‘resmi evrakta sahtecilik yapmaktan’ suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Dr. Bolat, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın hukuku tatil ettiğini ve Dr. Taşçı’nın Çanakkale halkına ve Müdürlük koltuğuna yakışmadığını dile getirdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Taşçı’nın Dr. Murat Erdem’e karşı sergilediği uygulamaların hukuksuz olduğunu ifade eden Dr. Bolat; “Çanakkale’de hukuk tatile çıkmış. Çanakkale İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın nezdinde hukuk tatil edilmiş. Hukuk tanımayan bir yerel idareci, Çanakkale’nin sağlık politikalarına yön veriyor. Dr. Murat Erdem hakkında tesis edilen yasal işlemlerin tamamı, hukuksuzdur. Bunların bir kısmı da geçtiğimiz hafta vermiş olduğu karar ile hukuksuzluğunu onaylamış bulundu. Ancak Çanakkale İl Sağlık Müdürü derki ‘Ben, mahkemeyi tanımıyorum, ben hukuk kurallarını tanımıyorum, ben mahkeme kararlarını tanımıyorum, benim istediğim gibi duran, sesini çıkartmadan boynunu eğen, Çanakkale’de sağlıkçı olarak çalışır, yoksa ben onu çalıştırmam. Yerel gazetelere bugün vermiş olduğu bir demeci okuduk. Çanakkale İl Sağlık Müdürü, ‘müflis tüccar’ ağzıyla konuşuyor. Artık Çanakkale’de işleri o kadar iflas ettirmiş ki, tüyü bitmemiş yetim ağzıyla bir takım söylemler üretiyor. Çanakkale’nin Sağlık Müdürlüğü, bu beyefendiye büyük geliyor, uygun gelmiyor. Çanakkale, böyle bir yöneticiyi hak etmiyor” dedi.

 

 
“Bu hukuksuz müdür, yakında gidecek ve bu sefer lokmayı biz döktüreceğiz”
Çanakkale’ye daha iyi bir Sağlık Müdürünün gelmesi gerektiğini ve Dr. Taşçı gittikten sonra arkasından lokma döktüreceklerinin söyleyen Dr. Bolat; “Bizim istediğimizi şey sadece tek ve birdir. Çanakkale’ye, halkın sağlığını öne koyan, hem evrensel, hem ulusal hukuk normlarını tanıyan ve müdürlük adabına yakışır bir şekilde kurumunu yöneten bir sağlık müdürünün gelmesi şarttı ve mahkeme kararlarının uygulanması da şarttır. Çanakkale Tabip Odası ve Çanakkale Halkı, Çanakkale’de sağlık çalışanları bu yapılan hukuksuz uygulamalardan son derece muzdarip oldukları için bizim girişimimize destek vermişlerdir ve Çanakkale İl Sağlık Müdürü hakkında Pazartesi günü itibariyle görevi kötüye kullanmak ve mobbing uygulamalarından dolayı suç duyurusunda bulunmuştuk. Bugün kendisine istinat ettiğimiz suçlara bir tane daha ekledi. Bizim doktor arkadaşımız görevden ayrılışını tebliğ tebellüğ etmediği halde resmi evrak ile oynayarak sanki doktor arkadaşımız görevden ayrılmış gibi onun yerine gelecek doktorun yerleştirme işlemlerini yapmaktadır. Bugün, Çanakkale İl Sağlık Müdürü hakkında ‘resmi evrakta sahtecilik yapmaktan’ bir suç duyurusunda daha bulunacağız. Bu sağlık müdürü, Çanakkale Valisini de kandırmaktadır, Sağlık Bakanlığını da kandırmaktadır ve her şeyden ötesi, Çanakkale Halkının sağlığını kandırmaktadır. Biz, kendisinin yapmış olduğu her işlemin peşine düşeceğiz ve hesabını soracağız. Tek bir noktayı vurgulamak istiyorum. Öğrendiğimize göre bu müdür arkadaş, buraya gelmeden önce ayrıldığı yerde arkasından lokma döktürmüşler. Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı olarak, Çanakkale halkına söz veriyorum. Bu hukuksuz müdür yakında Çanakkale’den gidecek ve bu sefer Sağlık Müdürlüğü önünde lokmayı biz döktüreceğiz” dedi.
 
 
“Dr. Murat Erdem arkadaşımızın arkasındayız”
Dr. Bolat’ın ardından söz alan Dr. Güleda Erensoy; “Dr. Murat Erdem arkadaşımız, sadece aile hekimliği mevzuatlarına uygun bir şekilde nöbet tutmak istemiştir. Bulunduğu merkezde Aile Hekimliği mevzuatına uygun bir şekilde kendisine nöbet yazılmasını istemiştir. Yalnız bu talepler, bir şekilde arkadaşımızı zora sokmuş ve neredeyse aile hekimliğinden sözleşmesinin fes edilmesi noktasına kadar gelinmiştir. Biz, doktor arkadaşımıza yapılan bu davranışı, hukuksuz ve daha da ötesinde çok adaletsizce olduğunu düşünüyoruz. Çünkü kendisinin iddia ettiği hakları, yasal haklarıdır. Bunların ötesinde, nöbet ertesi izni kullanmadan ya da mevzuatta yazılanın üzerinde nöbet yazmak ve sonra bunlara uyulmadığında da zorluklar çıkararak sözleşmesinin fes edilmesini sağlama, hiçbir hekim arkadaşımızın başına gelmesini kesinlikle kabul etmeyeceğimiz bir durumdur. Biz, Sağlık Müdürümüzün yaptığı bu yanlıştan en kısa zamanda dönmesini bekliyoruz ve doktor arkadaşımızın arkasında durduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş