havadurum

Bu askerlerin feryadını duyun!

634

 Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı`nda ilk olarak 23 Mayıs`ta zehirlenme vakası yaşanmış olayda bin 47 asker hastaneye kaldırılırken 1 askerin ise yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Aynı şirket tarafından yemek verilmeye devam edilirken yeni bir zehirlenme vakası ise geçtiğimiz gün yaşandı. Yaşanan zehirlenme ile ilgili olarak ‘Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 731 asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı’ açıklaması yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Av. Güneş Pehlivan, Manisa zehirlenme vakalarının yaşandığı 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı`ndan bir asker ile görüşmesini yayınladı. Asker tarafından Pehlivan’a yapılan açıklamada asker, zehirlenen asker sayısının açıklandığı gibi değil 3 bin 500’lerde olduğu belirtildi. İlk yaşanan zehirlenme vakasında şirketin iktidara yakın olduğu için yemek anlaşmasının feshedilmediği belirtilirken, bilinci kapalı olarak açıklanan askerlerin yaşamını yitirdiğini, Av.Güneş Pehlivan iddiaların önemli ve hayati olduğunu vurguladı. Araştırılması, doğruluğunun kanıtlanması halinde yargılamanın yapılarak sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

“Geçen sefer 3 kişi öldü”
Zehirlenme vakalarının yaşandığı tugay içerisinde görevli asker ile yaptığı görüşmesini yayınlayan Pehlivan’a asker tarafından; “Şu an Manisa Birinci Piyade Tugayında askerim. Sayı 200 falan değil. 3 Bin 500 küsülerde. Tüm hastaneler Manisa’da doldu. Dışarı bilgi vermeyin diyorlar. Fotoğraf falan gönderen olmuş. Yemek şirketini aklamaya çalışıyorlar.  Çünkü şirket iktidar yanlısı. Kim olduklarını bilmiyorum ama iktidara çok yakın birileri olmalı. Çok güçlüler. Geçen sefer ölüm oldu. Yine de değişmedi. Parası olanlar dışarıdan yiyor. Olmayanda mecbur yemekhaneye gidiyor. Ve yemekler leş gibi. Terörde ölsek vatan için deriz. Şimdi ölsek ailemiz, ‘çocuğumuz kim için öldü’ diyecek. ‘Bazı açgözlülerin cebi için.’ Bu seferde ölenler olacak. O bilinci kapalı dedikleri ölü. Ama yine de sadece bir kişi öldü diyecekler. Onunda başka rahatsızlığı vardı diyecekler. Geçen sefer 3 kişi öldü. Sadece Hüsnü’nün adını söylediler. Enfeksiyon bilmem ne dediler. Kışlanın içerisine sahra hastanesi, çadırlar kurdular. Revirler yaptılar. Çünkü hastaneler dolmuş. Burada tedavi ediyorlar. Serum bağlıyorlar. Biz biliyoruz ama kanıtlayamıyoruz. İşte dediğim gibi. Bu tamamen yemek şirketini aklamak amacı ile yapılan bir şey. Bu yemek şirketinin sahipleri kimse çok güçlüler.”
 
 
“Sorumluların yargılanması için çalışacağız”
Konuşmada askere ve silah arkadaşlarına geçmiş olsun diyen Pehlivan ise;  “Size ve silah arkadaşlarınıza geçmiş olsun diliyorum. Medya bu konuya yeterinde yer vermediğinden çoğunluğun bu konuda haberi yok. Konuyu gündemde tutmak için elimden geleni yapacağım. Türk halkı askere karşı gösterilen bu sorumsuzluğa göz yummayacaktır. Yemek şirketi ile yapılan ihalenin iptal edilmesi ve sorumluların yargılanması için çalışacağız” diyor.  
Pehlivan iddiaların önemli ve hayati olduğunu vurguladı. Pehlivan, araştırılması, doğruluğunun kanıtlanması halinde yargılamanın yapılarak sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.
 
21 kişi gözaltına alındı
Son olarak olay sonrası Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Manisa`ya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bölgeye giderek yetkililerden bilgi aldı. Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan yapılan açıklamada ise 731 askerin etkilendiği olayla ilgili soruşturma kapsamında 21 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
 
(Eren Aşnaz)
Paylaş