havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

ÇANAKKALE DERNEĞİ

5319
DEĞERLİ okurlarım, geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da bulunan “Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği”nin Genel Kurulu yapıldı. Dernek üyesi bir hemşeriniz olarak izlenimlerimi sizlere aktarmak istiyorum.
 
***
 
On yıl önce, Derneğin Denetim Kurulu üyesi olarak benim de nacizane katkılarım olmuştu. Bilindiği gibi 12 Eylül 1980 Darbesi sonrası, ülkemizde Siyasi Partiler, STK’lar, Dernekler kapatılmıştı. Bundan bizim derneğimiz de nasibini almıştı! 1995 yılında yeniden faaliyete geçti. Üye sayımız şu anda 300. Sanırım bu sayının 3-4 katı (belki de daha fazlası) Ankara’da ikamet eden “Kamuda” ve “Özel Sektörde” hemşehrilerimiz var. Ankara’da ki Üniversitelerde okuyan Çanakkaleli gençlerimizi de hesap edersek sayımızı siz düşünün…
 
Kuşkusuz bu rakamları düşündüğümüzde; Derneğimizin üye sayısının ne kadar az olduğu ortaya çıkar. Umuyorum ki, özellikle genç üyelerimizin derneğe kazandırılması konusunda yeni seçilen yönetim kurulumuz çabalarını daha da arttıracaktır.
 
* Derneğimizi bazı olumsuz koşullara karşın bu günlere taşıyan önceki yönetimlerde görev üstlenmiş tüm hemşehrilerimize teşekkür borcumuz vardır.
 
*Bir teşekkür borcumuz da; hemşehrimiz eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Mustafa Cumhur ERSÜMER ve eski Çevre Bakanı Sayın Hamdi ÜÇPINARLAR’adır. Ankara’da birçok İl’in “Kültür ve Dayanışma Dernekleri” var; çoğu kira’da iken, bu iki Bakan’ımızın katkılarıyla bizim dernek mekanımız mülkiyetimizde. Bence bu azımsanacak bir varlık değildir…
 
***
 
Bu yılki Genel Kurul’da Divan Başkanlığını Sayın Hamdi ÜÇPINARLAR yaptı.
Divan Başkanı:
- “İlk kez bir Milletvekilimiz derneğimizin genel kuruluna teşrif ettiler, kendisine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz” diyerek sözlerine başladı.
 
Bu milletvekilimiz, CHP’den Ali SARIBAŞ idi.
 
Derneğin 8. Dönem Çalışma Raporu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali ATAY tarafından okundu.
Gündemin diğer maddeleri üzerine söz alan bazı üyeler görüşlerini bildirdiler.
 
Yapılan seçimler sonucunda:
Yönetim Kuruluna; Turgay MALERİ, Mehmet Ali ATAY, Ferit LEKESİZ, Leman ÜÇPINARLAR, Burhan YAVUZ, Nuray TOPRAKKARIŞTIRAN, Emre UĞUR, Seda HAS, Sami İNAN, Ahmet AŞIK, Ali YAĞLI.
Denetim Kuruluna; İzzet ÇETİNKAYA, Hanife SEVİM, Oğuz GÜREN seçildiler.
 
***
 
Dernek Başkanı Turgay MALERİ teşekkür konuşmasında; - “Bir Milletvekilimizi aramızda görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti, ben de kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca ÇOMÜ ile Çanakkale’de 1600 kişilik yurt binası (49 yıllık) projesini hayata geçireceğiz.” diyerek bir müjde verdi.
 
Gündemin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Milletvekilimiz Ali SARIBAŞ:
- “Çok değerli hemşehrilerim, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ben, 1970’ler de çok dernekçilik yaptım. Daha sonra bildiğiniz gibi yerel yöneticilik yaptım. Çanakkaleli olmanın tüm dünyada ayrı bir yeri vardır. Şimdi Meclisteyim, orası farklı bir yer. Mimarlar Odasının üst kurullarında da görev yapmıştım. Av. Ömer Esirgemez arkadaşımızın, Çankaya Belediyesi ile Çanakkale Belediyesi arsa takas etseler de; Ankara’da bir ‘Çanakkale Kültür Evi ya da Kompleksi’ yapabilsek şeklindeki önerisi çok güzel, ama; hayata geçmez.. Çünkü yerel yönetimlerin imar yetkilerini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aktarmaya çalışıyor mevcut iktidar. Ancak, arsa takas etmeden ben derneğinizin tüm projelerine katkı yapmaya hazırım. Ali Sarıbaş olarak Çanakkaleliler Derneği ile çalışmak istiyorum. Ayrıca, bürokraside Çanakkaleliler giderek azaldı, azalıyor. Çanakkale’mizin nüfusu son sayıma göre 4000 kişi azalmış. %52’si ormanlık olan Çanakkale’de Orman Bölge Müdürlüğünü kapatıp, binde 8 orman varlığı olan Ş.Urfa’ya Bölge Müdürlüğü açmanın mantığı ne olabilir ki? Yeni seçilen dernek yönetimine başarılar diliyorum…” diyerek sözlerini tamamladı.
 
***
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Derneğimiz Genel Kurulundan izlenimlerim böyle… Sonuç olarak, demek ki; iktidar-muhalefet milletvekillerimizle birlikte, her birimiz Çanakkale’miz ve derneğimiz için elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor!..
 
Ankara’da bulunan Çanakkaleliler..Gelin önce, Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümünü “ANITKABİR”de görkemli bir şekilde kutlayarak kolları sıvayalım… Ne dersiniz?
 
* Dernek Adresi: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 42/12 Maltepe-ANKARA
Tel: (0312) 232 41 17