havadurum

ÇTB Başkanı Üzen "Gündemimiz, iş ve aş"

678

 Yerel seçimlerin sona ermesi ile birlikte gözler yeniden ekonomiye çevrildi. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale’de ki yerel seçim sürecini ve yerel seçim sonrası iş insanları olarak ekonomik beklentilerini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Çanakkale’nin ülkeye örnek olacak centilmenlikte bir seçim süreci geçirdiğini belirten Üzen; “Sonuç olarak, Çanakkale il olarak çok şanslı ve biz bundan da çok mutluyuz. Yeni dönemlerinde yeni başkanlarımıza da görevlerinde başarılar diliyorum” dedi. İş insanları olarak özellikle Ankara ve İstanbul’daki itirazların bir an önce sonlanmasını istediklerini ifade eden Üzen;   “Gerçek gündemin ekonomi olması gerektiğini, iş dünyası olarak ekonomiye dönülmesini arz ediyoruz” dedi. Belirsizliklerin insanların yapmak istedikleri yatırımları etkilediğini belirten Üzen; “Ülkenin içişlerine fokus olup,  ekonomimizin biran önce güçlenmesi ile ilgili, ekonomiyi büyütmekle ilgili çalışmaların hayata geçmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.  Ekonomik iyileştirmeler ve değişikliklerle ilgili iş insanlarının beklenti içerisinde olduğunu ifade eden Üzen; “Geçici olan çözümler bugünü kurtarıyor. Bizim, daha uzun soluklu çözümlere ihtiyacımız var. Bunu da inşallah yapılacak olan reformlarla hayata geçiririz” dedi.

 
“Türkiye’ye örnek olacak bir seçim süreci yaşadık” 
Ülke ve yerel seçime dair görüşlerini paylaşan ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Üzen; “Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Çanakkale merkezde ve tüm ilçelerimizde çok seviyeli bir seçim süreci geçirdik. Bu seviye ile yarış sürecini yöneten herkese teşekkür ediyorum. Çok centilmence ve Çanakkale’ye yakışan bir yarış oldu. Seçim sonrasında da yine, Ayhan Beyin Ülgür beyi kutlaması, Ülgür beyinde ona çok mütevazi şekilde cevap vermesi Çanakkale’ye yakışan görüntüler oluşturdu. Öncelikle bu durumun Türkiye’ye örnek olduğunu düşünüyorum. Çanakkale’de seçim sonuçlarına baktığımız zaman, iki partinin de kendine göre başarılı olduğunu düşünüyorum. Ak Parti, Biga gibi Çanakkale’nin en büyük ilçesini almış oldu. Geyikli, Karabiga gibi yine önemli beldelere sahip oldu. Yine CHP’nin de devam eden bir başarı hikayesi var. Özellikle Bayramiç, Çan gibi ilçelerde yeni belediyeleri bünyesine kattı ve başka diğer ilçelerde de kendini koruyan bir başarıya sahip oldu. Sonuç olarak Çanakkale, il olarak çok şanslı ve biz bundan da çok mutluyuz. Yeni dönemlerinde, yeni başkanlarımıza da görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
  
“Türkiye’nin ekonomi gündemine dönmesi lazım”
Türkiye’nin asıl gündemi olan ekonomiye dönmesi gerektiğini belirten Üzen; “Türkiye geneline baktığımızda Çanakkale’de çok fazla itirazların olmadığını görüyoruz. Özellikle, İstanbul ve Ankara’da yapılan itiraz süreçlerinin biran önce sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması, karara bağlanması ve oralarda da gerçek gündemin olması gerektiğini, iş dünyası olarak ekonomiye dönülmesini arz ediyoruz. Çünkü, hayat devam ediyor. Bu belirsizlikler, bu seçim süreçleri psikolojik olarak insanları yapacakları yatırımlarda, yapacakları harcamaları sürekli erteletiyordu. Bir seçim süreci geride kaldı. Önümüzde çok uzun bir süre seçim gözükmüyor. Dolayısı ile tamamen ülkenin içişlerine fokus olup, bu ekonomimizin biran önce güçlenmesi ile ilgili, ekonomiyi büyütmekle ilgili çalışmaların hayata geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü, Türk sektörlerinin buna ihtiyacı var. Bizlerin iş ve aş derdine düşmemiz lazım. Son dönemlerde tüm sektörlerde ciddi bir belirsizlik var. Bir durgunluk yaşıyoruz. Bunun yanında ciddi bir nakit sıkışıklığı var. Piyasaların biran önce rahatlaması gerekiyor. Bununla ilgili bildiğim kadarıyla, 8 Nisan akşamında Ekonomi Bakanlığımızın bir açıklaması olacak. Bu açıklamaları iş adamları olarak bekliyoruz ve merakta ediyoruz. Burada iyileştirmeler ve değişikliklerle ilgili iş insanları bir beklenti içerisinde. Bunların sürdürülebilir olmasına da dikkat ediyoruz. Çünkü, geçici olan çözümler bugünü kurtarıyor. Bizim daha uzun soluklu çözümlere ihtiyacımız var. Bunu da inşallah yapılacak olan reformlarla hayata geçiririz” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş