havadurum

ÇYDD, yeniden 'Kaynaş' dedi

1253

 Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çanakkale Şubesi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul’a Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Belediye Meclis Üyeleri, CHP Belediye Meclisi adayları ve ÇYDD üyeleri katıldı. Öğrenci bursları ve öğrencilere verilen eğitim programlarının değerlendirdiği programda, 2 yıl içerisinde hayata geçirilen projeler ele alındı. Mevcut Başkan Kenan Kaynaş, yoğun katılımın sağlandığı Genel Kurul’a tek aday olarak katıldı. Kaynaş, Genel Kurul sonucunda kullanılan yaklaşık 80 oyun tamamını alarak güven tazeledi. Genel Kurul kapsamında konuşma yapan Belediye Başkanı Gökhan, çağdaş insanların, gençlerin yetişmesi için ÇYDD’nin çok önemli olduğunu söyledi. ÇYDD’nin öncülüğünü yapan Türk tıp doktoru, akademisyen, yazar ve eğitimci Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anarak konuşmasını sürdüren Gökhan; “Biz de bu derneğin daha ileri seviyelere gitmesi için, elimizden ne geliyorsa önümüzdeki süreçte de Belediye Başkanı olsam da olmasam da yapmaya hazırım. Burada Türkan hocamıza, bir bilim insanına borcumuz var. Ona karşı yapılanlara karşılık mücadelemizi göstermemiz gerekiyor” dedi. Genel Kurul’un ardından konuşma yapan Başkan Kaynaş, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalardan bahsetti. Kaynaş; “19 Mayıs’ta, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı nedeniyle gençleri samsuna götüreceğiz. Samsun’a Çanakkale’nin yanı sıra Genel Merkezimiz tarafından Türkiye’nin birçok yerinden öğrenciler de gidecek. Orada büyük bir etkinlik yapılacak” dedi.

 
“Önümüzdeki süreçte başkan olsam da olmasam da destek vermeye devam edeceğim”
Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan; “Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için çağdaş insanlara ihtiyacımız var. Çağdaş insanların, gençlerin yetişmesi için de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurulması çok önemliydi. Ve bunun öncülüğünü yapan Prof. Dr. Türkan Saylan’ı buradan saygıyla anıyoruz. Dernek, Kenan Kaynaş’ın öncülüğünde çok önemli atılımlar yaptı, çok önemli kazanımlarda bulundu. İnsanlar, bu derneğe güvenerek mal varlıklarından, gelirlerinden bağışlardılar. Bu çok önemli. Çünkü bu çağda servetini birilerine bağışlamak çok önemli. Onun için ben, bu görevi üzerlerinde muhafaza ettikleri için Çanakkale yönetimi kutlamak istiyorum. Fakat bu yönetim de bu bağışların karşılığını çok güzel bir şekilde verdi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, lise, üniversite hatta ilkokul öğrencilerinin okutulmasında önemli görev üstleniyor. Çünkü çağdaş bir eğitim düzeninde, üniversitelerde okusunlar diye. Burada, özellikle kız çocuklarının eğitimine son derece önem veriliyor. Biz de bu derneğin daha ileri seviyelere gitmesi için, elimizden ne geliyorsa önümüzdeki süreçte de Belediye Başkanı olsam da olmasam da yapmaya hazırım. Burada Türkan hocamıza, bir bilim insanına borcumuz var. Ona karşı yapılanlara karşılık mücadelemizi göstermemiz gerekiyor” dedi. 
 
Kenan Kaynaş, yeniden Başkan…
ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Kenan Kaynaş; “Genel Kulumuzu çok yoğun bir şekilde gerçekleştirdik. Genel kurulda, 2 yıllık yapılan çalışmaları değerlendirdik. Önümüzdeki süreçte Genel Merkezimiz tarafından yürürlüğe konulan eğitim programlarına devam edeceğiz. Kodlama projesi, Deniz Yıldızı projesi, Sağlık Kulübü, Bilimsel Düşünce Kulübü ve Çocuk Kulübü çalışmalarına devam edilecek. Kadınlar grubu, kadınların dayanışmasını kurduk. Kadın çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bunun yanında 19 Mayıs’ta, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı nedeniyle gençleri samsuna götüreceğiz. Samsun’a Çanakkale’nin yanı sıra Genel Merkezimiz tarafından Türkiye’nin birçok yerinden öğrenciler de gidecek. Orada büyük bir etkinlik yapılacak. Bunun dışında da projelerimiz olacak. Fakat bunlar, düzenlenecek toplantılardan sonra netlik kazanacak” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş