havadurum

Çanakkale'de vaka oranları yüzde 50 düştü

459
Ülke genelinde artan vaka oranları sebebi ile tam kapanmaya geçilirken, 100 bin nüfusta belirlenen yeni vaka oranları Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. Geçtiğimiz hafta 838,89 oran ile ülke genelinde vaka yükselişi en fazla 2`inci il olan Çanakkale bu hafta ise 439,11 oranla dördüncü sıraya kadar geriledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, "İllerimizde bir haftada 100.000 nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte bulabilirsiniz. Tedbir ve kısıtlamalar bu haritayı her gecen gün daha iyi bir tabloya çevirecek" dedi. Vakaların yüzde 50 oranında düşmesi il genelinde sevinçle karşılanırken, yasak ve tedbirlere uyulmasına devam etme açıklamaları yapıldı. 
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ hakkında bilgi verdi. Kısıtlamalar ile birlikte vaka sayılarında önemli bir düşüş başladığını belirten Bakan Koca, " Vaka sayısındaki düşüş hızının daha da artacağı öne görülmektedir. Kısıtlamalara uyum iyi seviyede başladı. Böyle devam etmesi halinde bayram sonrasında çok daha öngörülebilir planlar yapabileceğiz. Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum. Sevindirici haber bu 4 ilimizde vaka sayıları neredeyse yarı yarıya azalmış durumda. Edirne`de filyasyon ekip sayımız 98, vaka sayısında yüzde 50 düşüş yaşandı" dedi. 
 
Edirne`de yatak doluluk yüzde 52, yoğun bakım yüzde 66. Edirne vatandaşlarımızın teveccühü ile aşılama programını başarıyla yürüten illerimizde. 65 yaş ve üstü yüzde 88 aşılandı. Tekirdağ`da son dönemde vaka düşüş oranımız yüzde 50. Yatak doluluk oranı yüzde 60, yoğun bakım yüzde 74. Tekirdağ`da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranı yüzde 85. Çanakkale`de vaka düşüş oranımız yüzde 50. Yatak doluluk oranı yüzde 42. Yoğun bakım yataklarımız yüzde 69. Trakya bölgesinde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranının en yüksek olduğu il Çanakkale. Kırklareli`nde vaka düşüş oranımız yüzde 35, yatak doluluk oranımız yüzde 33. Yoğun bakım yüzde 58. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranı yüzde 86" dedi.
(Eren Aşnaz)

Paylaş