havadurum
Seçkin Sağlam

ssboreas17@gmail.com

Çanakkale İçin Biz De Varız Platformu!

2004
Öyle anlaşılıyor ki Çanakkale İçin Biz De Varız isimli bir platformun kurulma çalışmaları devam ediyor. Platform ile ilgili geniş bir bilgi sahibi değilim. Kimseyle de görüşmedim ama feysbuk’tan anladığım kadarıyla ÇOMÜ’de görevli Hikmet Yurteri bu platformun kurulmasında gayret gösterenlerden biri!
 
İsterseniz önce platform sayfasında yer alan sloganlara ve yorumlara yer verelim;
KARDEŞLİĞİ Eğemen Kılmak İçin BİZ VARIZ...
 
Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye layık olmaktır. EFLATUN
 
KENDİ Cenaze Namazını Kılan Şehitlerimize Layık Olmak İçin BİZ VARIZ...
 
Bir gün EVLATLARIMIZIN Yüzüne Gönül Rahatlığıyla Bakabilmek İçin BİZLER VARIZ...
 
Gelibolu Yarımadasında Şehitliklerimizi Ziyarete Gelen MİLYONLARCA İnsan Neden ÇANAKKALE Merkeze GEÇMİYOR? Çanakkale İçin BİZ DE VARIZ...
 
Kahramanlıkların Yazıldığı, Binlerce Şehidimizin Koyun Koyuna Yattığı ÇANAKKALE`nin Merkezinde NEDEN TARİHİMİZİ VE KAHRAMANLARIMIZI ANLATAN BİR ESER YOK (!) ÇANAKKALE İÇİN BİZ DE VARIZ...
 
ÇANAKKALE`nin Sorunlarını DİK BİR DURUŞLA Söylemek ve Çözüm Bulmak İçin; Daha Güzel Bir ÇANAKKALE İÇİN BİZ DE VARIZ....
 
NEDEN Çanakkale`den İstanbul`a, İzmir`e DENİZ OTOBÜSÜ YOK? ÇANAKKALE İÇİN BİZ DE VARIZ...
 
Platform ve söylemek istediklerinin anlaşılması için sloganlar, yorumlar ve taleplere dokunmadan yayınladım.
 
Şimdi ilginç bir yorum var bir de onu okuyalım;“Türkiye`nin en zengin ancak en kötü giyinen şehri Çanakkale. Uzaktan bakınca parlayanın çamurlu sokaklar olduğunu görürsünüz. Evet biz de varız. Paçası çamurlu pantolonlu, yok sayılan insanlar. Kazısı bitmeyen sokaklarda hizmete doymuş, artık yolların kazılması ile ilgili hizmetler istemeyen, gözü tok insanlarız. Çanakkale`de biz de varız. Ve bizim penceremizin rengi sizinkiyle aynı değil.
 
****
 
Önümüzdeki günlerde muhtemelen platformun amacı ve kapsamı hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir. Ancak kendisini önce sanal alemde ilan eden platformun stratejisini ve siyasetini şimdilik bu kadar bilgiyle anlamaya çalışacağız.
 
Hikmet Yurteri’yi birçoğunuz tanırsınız. Üniversitenin medyayla arası iyi olan çalışanlarındandır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Okulu bitirdikten sonra yine burada görevli olarak kaldı. Kendisini çeşitli eylem ve yürüyüşlerden de hatırlarsınız. Haaa bir de bir dernek kurulumunda da görev almıştı. Çanakkale Gençlik Derneği!
 
Tabi Çanakkale Gençlik Derneği macerası kötü bitmiş derneği kapatmak zorunda kalmışlardı. Fiilen kapalı ancak resmi olarak kapalı mı? Onu bilmiyorum.
 
Derneğin de uzun uzun tanıtımları, şatafatlı açılışları olmuş, işsiz gençlerin işi umudu olarak kurulumunu tamamlamıştı. Ancak yanındaki sekreter ile davalık olarak, beklenen ilgiyi de görmeyerek kapanmak zorunda kalmıştı. Bakalım platformun ömrü ne olacak. Umarız derneğe benzemez!
 
****
 
Yukarıda yayınladığımız platformun slogan ve tanıtımlarına da değinecek olursak. Öncelikle kardeşlik vurgusu, kentin sorularının dillendirilmesi ve çözümü noktasında amaçları olacağı kesin bu platformun. Ancak kenti sadece Çanakkale savaşları ile sınırlandırıp, kısır bir milliyetçilik bakış açısında kurulur ve ilerlerse Çanakkale’deki diğer derneklerden herhangi biri olur! Yok, gerçekten samimi ve kent sorunlarını tartışan, tartıştıran bu soruların çözümü noktasında gerekli eylem ve kararlılığı gösterirse “fark yaratabilir” Savaş alanlarını gezmeye gelen yurttaşların neden merkeze gelmediklerini sorgularken, Troia Ören Yerine gezmeye gelenlerin de merkeze neden gelmediklerini de sorgulaması gerekir.
 
****
 
Platformun feysbuk tanıtımlarında “Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye layık olmaktır” sözünü de paylaşarak, siyasetle ilgilenmenin önemine değinilmiş.
 
Hangi siyasete ne kadar girer bilmem ama önümüzdeki süreçte atacağı adımlar, söyleyecekleri varlığı ve benimsenmesi açısından önemli olacak gibi geliyor.
 
Yurteri’nin acilen oy konusuna vurgu yapan bir açıklama yapmazı lazım, zira ortaya atılanlar yenilir yutulur cinsten değil.
 
Bu oyların kişilerin hür iradeleri ile mi kullanılacağı yoksa AKP’ye destek mi olacağı merak konusu. Özellikle oylarla Yurteri’nin kendisine bir yer edinmeye çalışacağı ise cabası. Olur mu? Derseniz olmayacak bir şey yok.
 
Ama yine de bekleyip göreceğiz.
 
Önemli olan, belli bir siyasetin arka bahçesi mi olacak yoksa kendi siyasetini kendi mi üretecek?
ÇOMÜ’de öğrencilerin sorunlarına mı dikkat çekecek, yoksa ÇOMÜ’lü müstear yazarların kuyruğuna mı takılacak?
 
Umarız gerçekten de adına uygun Çanakkale için bir şeyler yapar, umarız kollarını bu amaçla sıyırmıştır.
 
Yoksa çöküşü kurulumundan hızlı olur benden söylemesi!