havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

DOĞAL BEYİNDEN YAPAY BEYİNE

Teknolojik gelişme pek çok araç gerekçe yapay beyinle yönetilmeye başlandı. En yakını kullandığınız oto aracınız yapay beyinle çalışıyor. Hareket ediyor, vites değiştiriyor hatta kendi beyniyle park oluyor, tehlike halinde fren yapıyor. Hatta şoförsüz arabanızı kazasız belasız süreni dahi yakın gelecekte trafiğe çıkartma çalışmaları sürüyor.

641

 İlk çalışmalar maymundan, maymuna beyin nakli gerçekleştirildi. Sıra insanoğlunda. İnsandan insana beyin naklinde kimin beynini arzuya bağlı ister ampul beynini, istersen Atatürkçü cumhuriyetçi, demokrat bir beyin tercih edersiniz. Siz yine yapay kalp naklinde olduğu gibi yapay beyni tercih ediniz. Çoğunluk ampul beyin tercih etillerine göre, yandaş, besleme, havuz medyasına uyum sağlamak için ayarlanabilen zamana uygun olanı en çok tercih edileni olur.

Yapay beyin nakli gerçekleşmeden biz Türk toplumunun işi çok zor. Doğal beynimiz çağımıza uyum salmakta güçlük çekmekte. Uyuşturucu söylem ve tavırlara pek çalışmıyor. İleriye değil, geçmişe takılıp kalıyor. Kimisi 4 kadınla nikâh, sağdan sola yazı, yargıç yerine kadı, cumhuriyet yerine padişahlığı, ceket pantolon yerine potur mintan, manto yerine kara çarşaf, kasket yerine fes, medeni yasalar yerine şer-i dini yasaları, kadın yemek ve çocuk yapan evine kapalı ayrı bir varlık olarak düşünenlerin beyinlerine yapay beyin en uygunu olduğu kanısındayım. Siz ne düşünürsünüz bilmem.

 Hoşçakalın…