havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

EN GÜVENLİ MEKAN CEZAEVLERİ

Sağ olsun 13 yıl AKP yönetimi en sonunda Allah düşürmesin denen cezaevlerini en güvenli dört yanı kale duvarı gibi çevrili, gece-gündüz emniyet güçlerince kontrol altında içeriye ne canlı bomba girebilir, ne uzaktan kumandalı bomba gömülür. Ne de barış mitingi yapılıp 97 kişinin kolu bacağı darmadağın edilebilir.

762

                 Ülke’miz öyle bir duruma getirildi ki, bırakın topluluğa karışmayı, evden çıkmaya dahi mecbur olmadıkça düşünmemeye başladı. Neredeyse mahkemenin tutuklama kararı veren yargıca teşekkür edilecek hale düştük.

                Emniyet güçleri kırmızı plakalı yönetenleri korumak için binlercesi gece-gündüz nöbetteler. Keskin nişancılar evlerin damlarında mevzilenmiş, yollar polis bariyerleriyle kesilmiş, evinize gitmek için 3 kilometre yürümek zorunda kalmışsınız, aman ha değerli bir büyüğümüz nezle olur.

                Milli istihbarat örgütü (MİT) bir kişinin örgütü haline getirilmiş. Ve başındaki kişi, o kişinin sırdaşı olmuşsa çekiverin kuyruğunu, rahvan gitsin. Devletin sırrı ve sırdaşları olur ama bir kişinin devletin bir kurumuyla sırdaşı olması anca sizde görülen vahim olaydır.

                Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır gibi komik sözler duyuluyor. Acaba hakikaten rahmetli Aziz Nesin’in dediği gibi, bizim toplumun yüzde 60’ı aptal mı? Çünkü bizi gerçekten aptal yerine koyuyorlar, bana da en dokunan yanı bu.

                Sen her şeyi dörde böl, düşman et, ölenine dahi acıma, bizden değil diye sonra kalk şimdi birlik ve beraberlik nutku at, hadi canım sende.

                Hoşçakalınız.