DOLAR 32.3437 %0.12
EURO 35.1292 %-0.14
G.ALTIN 2238.8905 %-0.21
BITCOIN 63435.4205 %-5.82
ETHERIUM 3238.0066 %-7.66
havadurum

FETÖ'den açığa aldı, FETÖ'den açığa alındı!

2473

 ÖZEL HABER - Seçkin Sağlam

 
Hastane yönetiminin şikayeti üzerine 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından ilk OHAL kararı alınmadan saatler önce açığa alınan ve 1 Eylül KHK’sı (kanun hükmünde kararname) ile ihraç edilen Ayvacık Devlet Hastanesi’nde görevli Sağlık Teknisyeni Turgay Karakoç’u, açığa alınma imzasını atan kaymakam da FETÖ’den açığa alındı. Karakoç, sadece sağlık iş kolunda örgütlü olan ve ismini darbeden aylar önce değiştiren Aktif Sağlık-Sen üyesi olması gerekçe gösterilerek FETÖ’den açığa alınan eski Ayvacık Kaymakamı Salih Gelgeç imzası ile açığa alınmıştı. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi yazısı ile Aktif Sağlık-Sen’in FETÖ ile ilişkisi olmadığı ifade edilmişti. Temmuz ayından bu yana “FETÖ’cü” olmadığını kanıtlamaya çalışan Karakoç ile ilgili olarak işlem yapanlar FETÖ’den alınmaya başlarken, Karakoç’un halen neden görevine iade edilmediği anlaşılabilir bulunmuyor. 
 
Antep’e atanmıştı 
Ayvacık’tan Gaziantep Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanan Ayvacık eski Kaymakamı Salih Gelgeç’in de “deşifre” olduğu, “Bylock” kullandığı ve FETÖ/PDY Terör Örgütü üyeliği gerekçesiyle görevden alındığı ileri sürüldü. Şimdi, eski Kaymakam Salih Gelgeç ile birlikte hareket eden, işbirliği yapan, onun koruduğu ve hala yöneticilik görevlerine devam edenlerin de araştırılması, FETÖ ile bağlantısının olup olmadığının ortaya çıkarılması isteniyor. 
 
Soruşturmalar devam ediyor 
Olayla ilgili olarak gazetemiz Çanakkale OLAY’a konuşan Karakoç, “Ayvacık eski Kaymakamı Salih Gelgeç görevinden alınarak 01.12.2016 kararnamesiyle Gaziantep valiliği hukuk müşavirliğine atanmıştı, fakat yeni görevine başlayışı yapılmadan yeni görevinden de FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği gerekçesiyle açığa alındığı teyit edildi. Şikayetime binaen (23.11.2016 tarihli şikayetim) Çanakkale Valiliği eski Kaymakam Salih Gelgeç hakkında soruşturma başlattı. 31.07.2016 tarihli şikayet ve ihbarım sonucunda asılsız ihbarı yapan Ayvacık Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Adanur, Hastane Müdürü Serdar Taşdemir ve Kezban Başaran ile ilgili olarak da Çanakkale Valiliği soruşturma başlatmasına rağmen, halen görevlerine devam etmektedirler! Asılsız FETÖ İhbarı ile ‘ihraç’ edilmem konusunda suç duyurusunda bulundum. Halen Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ayvacık Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Adanur, Hastane Müdürleri Serdar Taşdemir, Kezban Başaran, Ayvacık eski Kaymakamı Salih Gelgeç ve ilk suç duyurumu sümen altı eden eski Ayvacık Savcısı hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir” dedi.
Paylaş