havadurum

Gider "Çanakkale güzelliklerle anılmalı"

839

 AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM`deki haftalık grup toplantısında AKP`nin 20 ildeki Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. Erdoğan Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak AKP önceki dönem Milletvekili Ayhan Gider ismini ilan etti.  AKP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, AKP eski İl Başkanı Erdener Can, AKP eski İl Başkanı Yeşim Karadağ, AKP Belediye Meclis üyesi Ethem Hırçın, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, eski Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, AKP Çanakkale Belediye Başkanlığı için, aday adaylık başvurularını yapan isimlerdi.  AKP Genel Merkezi tercihini,  aday adayları arasında ismi bulunmayan ve aday olmayan önceki dönem Milletvekili Gider’den yana kullandı. Aday adaylık başvurusu bulunmayan Gider’in kamuoyu araştırmalarında açık ara önde çıkan isim olarak yer almasından dolayı, AKP Genel Merkezi’nin tercihinin Gider’den yana kullandığı öğrenildi. AKP Merkez Belediye Başkan adayı Gider, adının açıklanmasının ardından görüşlerini aktarırken, AKP Milletvekili Turan’da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Belediye Başkan adayı Gider, Çanakkale’nin artık polemiklerle değil güzelliklerle anılması gerektiğini belirtirken, Milletvekili Turan ise; “Önümüzdeki yerel seçimler Çanakkale için bir milat olacak” ifadelerini kullandı.

 
“Başkan adayı olmam için yoğun talep vardı”
Belediye Başkan adayı olması için yoğun talep olduğu ve bundan sonra her şeyin Çanakkale için güzel olacağını belirten Gider; “Belediye Başkan adayı olmam için Çanakkale’den yoğun talep vardı. Çanakkale uzun süredir lüzumsuz polemiklerle anıldı. Çanakkale artık bu polemiklerle değil, güzelliklerle anılmalı. Bundan sonra Çanakkalelilerle yürümeye devam edeceğiz. Bir irade ortaya kondu ve inanıyoruz ki, bundan sonra Çanakkale için çok güzel şeyler olacak” dedi. 
 
“Ayhan Bey’in fazlası var eksiği yok”
“Önümüzdeki yerel seçimlerin Çanakkale için bir milat olacağını ifade eden Turan, Çanakkale Belediyesi için aday gösterilen Ayhan Gider için; “ Adayımız uzun yıllar Çanakkale İl Özel İdaresi genel sekreterliği yapmış, bölgeye ve bölge sorunlarına yakından vakıf bir isim. Gerek idaredeki tecrübesi ve gerekse de siyasi birikimiyle Çanakkale için deyim yerindeyse biçilmiş kaftan” yorumlarında bulundu. Basının Ak Parti Çanakkale’yi alabilir mi? sorusu üzerine ise Turan şu yanıtları verdi: “ Belediyecilikte oy almanın birkaç kaynağı vardır. Bunlardan ilki aday profilidir. Bu manada diyebilirim ki, Ayhan Bey’in fazlası var eksiği yok. Buna ek olarak mevcut belediyenin hizmet üretmek noktasındaki beceriksizliği yerel seçimlerde ön plana çıkan en önemli unsurlardandır” dedi. 
 
“Çanakkaleli hasret olduğu hizmetlere biran önce kavuşsun”
“Biz Çanakkale diyoruz. Hemşerilerimizden beklentimiz de artık; CHP değil Çanakkale demeleridir” şeklinde sözlerine devam eden Turan;  “Maalesef Çanakkale CHP ile birkaç yıl değil uzun yıllar kaybetti aslında. Yani Çanakkale tarihi, turizmi ve tarımıyla öylesine bir potansiyel barındırıyor ki siz ona bir adım atsanız o size koşarak gelir, ama gelin görün ki mevcut partinin belediyesi yıllardır yerinde saydı ve adeta Çanakkale’ye yüzyıl kaybettirdi. Artık istiyoruz ki Çanakkale hak ettiği yere gelsin ve Çanakkaleli hasret olduğu hizmetlere biran önce kavuşsun. Ayhan Gider ismi Çanakkale için büyük fırsat. Bu fırsatı gerçeğe çevirmek için bütün Çanakkale var gücüyle çalışmalı” dedi.       (Atilla Akın)
Paylaş