havadurum

Gökhan sitem etti

1042

 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 31 Mart tarihinde düzenlenecek olan yerel seçim kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerine devam eden Belediye Başkanı Gökhan, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Yönetimini ziyaret etti. ÇATOD Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer ile bir araya gelen Başkan Gökhan, seçim çalışmaları kapsamında bilgi verdi. Toplantıya Belediye Başkanı Gökhan, Belediye Meclis Üyeleri, ÇATOD Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇATOD Başkanı Aydeğer, Belediye Başkanı Gökhan ve Meclis Üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Aydeğer, Çanakkale’deki turizmin önemine değinerek; “Yılda yaklaşık 8 uluslararası fuara katılım sağlıyoruz. Bunların ikisi yerel, diğerleri yurtdışı fuarlar. Tabi biz bu misyonu yürütürken, Çanakkale’nin turistik değerlerini bütün dünyaca tanınması için çaba gösteriyoruz. Amacımız, bu bölgenin ilk günden itibaren her şeyden önce bir turizm destinasyonu olmasıdır” dedi. Ziyaret kapsamında konuşma yapan Başkan Gökhan, turizme önem verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Gökhan, kamu kurumlarının Çanakkale Belediyesi’ni yok saydığını söyleyerek; “2-3 yıldır öyle bir anlayış var ki, Çanakkale Belediyesi yok varsayılıyor, kamu tarafından. Hayat devam ediyor, mücadeleye devam ediyoruz. Biz nasıl genel siyasete katlanıyorsak, onlar da yerel siyasete katlanacaklar. Sonuçta biz de Çanakkale halkının oylarıyla seçiliyoruz. Ben, kimseye küsmem, düşündüklerimi de direkt söyleyen bir insanım. Burada kentin yararına olan şeyleri isterim, kendi yararıma olan şeyleri istemem. Benden hoşlanılmıyorsa, başka bir belediye yetkilisi ile görüşülebilir” ifadelerini kullandı. 

 
“Bölgemiz, her şeyden önce bir turizm destinasyonu olmasıdır”
ÇATOD Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer; “Bizler 2004 yılında kurulan, il genelinde yaklaşık 40’a yakın tesisten oluşuyoruz. Tesislerimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlıdır. İlerleyen süreçte bu sayının çok daha artacağını düşünüyoruz. Çünkü Çanakkale, Türkiye’de bu anlamda gözde ve cazibesi yüksek bir nokta. Birçok turizm işletmesi yeni dönemde hızlı bir şekilde açılmaya başladı. Çok öncelerde parmakla sayılırken, şimdi onlarca yatırım aşamasında. Tabi bu sadece merkezde değil,  Bozcaada, Gökçeada gibi birçok noktada tesis var. Bizler dernek olarak, kendi üyelerimizin menfaatlerini korumanın yanı sıra, özellikle ilimizin yurtiçinde ve yurtdışında tanıtımı için büyük bir mücadele veriyoruz. Yılda yaklaşık 8 tane uluslararası fuara katılım sağlıyoruz. Bunların iki tanesi yerel, diğerleri yurtdışı fuarlar. Tabi biz bu misyonu yürütürken, Çanakkale’nin turistik değerlerini bütün dünyaca tanınması için çaba gösteriyoruz. Amacımız, bu bölgenin ilk günden itibaren her şeyden önce bir turizm destinasyonu olmasıdır” dedi. 
 
“Raylı sistemin olması için nüfusun, 250 bine ulaşması gerekiyor”
Çanakkale Başkanı Ülgür Gökhan, raylı sistemde nüfusun 250 bine ulaşması gerektiğini, ancak o zamana kadar güzergahların hazırlanılması için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek; “Troya Ören yeri ulaşım konusu, raylı sistem konusu konuşuluyor. Biz de bunu yıllardan beri araştırıyoruz. Raylı sistem yapmak mesele değil, asıl mesele, raylı sistemi yaptıktan sonra işletmek. Bunun işletilebilmesi ve verimli olabilmesi için bir kentin nüfusunun 250 bin seviyelerine gelmesi gerekiyor. Yani sistemi bir günde kullanan kişi sayısının belli bir rakama ulaşması gerekir, maliyeti çıkarması için. Ekipler geldi, sistemi incelediler. Fakat şuanda Çanakkale’nin nüfusu 136 binde, Kepez ile birlikte 150 bin. Yani bizim nüfus olarak bir bu kadar daha büyümemiz gerekiyor. Onun için bu yatırımı planlamadık ama yollarını, güzergahını hazırlıyoruz. Mesela 60 metrelik yolun orta kısmı raylı sistem olacak. Sistem daha sonra Kale Gıda’nın oradan giden oylar var. Güzergahta Sümerbank, Trutaş, Troya Köprüsü de var. Buna bağlı ana arterlerimizi gidiş-geliş olacak. Sistem trafik komisyonundan geçti. Atatürk Caddesi bir yön, İnönü Caddesi bir yön ve kavşaklarla bu yolların bağlanması noktasında projelerimiz, trafik komisyonundan geçti. Bunun yapılma sürecini seçimlerden sonraya bekliyoruz. Çünkü bir seferde kavşaklar vs. yapmak gerekiyor. Sonuç itibariyle planlama çalışmaları devam ediyor” dedi. 
Başkan Gökhan; “Biz Çanakkale Belediyesi olarak turizm açısından gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Belediye, turizm aşamasında dışarıda tutulmaya çalışılıyor. Ben, muhalefet bir partinin başkanı olabilirim. Fakat ben, Çanakkale halkını temsil ediyorum, dolayısıyla bu ihtiyaçları karşılamak adına devletin el uzatması gerekiyor ya da beraber ortak karar almamız gerekiyor. Fakat 2-3 yıldır öyle bir anlayış var ki, Çanakkale Belediyesi yok varsayılıyor, kamu tarafından. Hayat devam ediyor, mücadeleye devam ediyoruz. Biz nasıl genel siyasete katlanıyorsak, onlar da yerel siyasete katlanacaklar. Sonuçta biz de Çanakkale halkının oylarıyla seçiliyoruz. Mesela EMITT Fuarı’na katıldık. Akşam ilgililer tarafından davet verildi, herkes katıldı ama Çanakkale Belediyesi davet edilmedi. Biz de Fuar’a katıldık ve biz de Çanakkale halkını temsil ediyoruz. Benim olmam ya da olmamam önemli değil. Biz de orada olsak ve burada gereğini yapsak ne olur? Ben turizmci değilim ama ben, bu kentin gelişmesinde turizmin önemli olduğunu bildiğim için turizm için mücadele ediyorum. Fakat benim verdiğim mücadelenin yanında benim hemşerilerim, benim yanımda durmuyor. Mevcut iktidara şirin görünmeye çalışılıyor. Ben, Çanakkale’nin kalkınması, turizmin kalkınması için elimden gelen her şeyi yaptım, bundan sonra da yapmaya devam edeceğim. Ben, kimseye küsmem, düşündüklerimi de direkt söyleyen bir insanım. Burada kentin yararına olan şeyleri isterim, kendi yararıma olan şeyleri istemem. Benden hoşlanılmıyorsa, başka bir belediye yetkilisi ile görüşülebilir” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş