havadurum

Güneşhan "Herkes Genel Merkezin vereceği karara uymak zorunda"

956

 CHP İl Örgütü tarafından Parti içerisinde yaptığı yerel seçim takvimine göre aday adaylarının başvurularını 19 Ekim tarihine kadar ilçe örgütlerine yapmaları gerektiği açıklanmıştı. CHP Merkez İlçe ve ilçelerde aday adayları belli olmaya başladı. Yerel seçim sürecini gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendiren CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, yerel seçim hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti. Güneşhan, ilçelerde mevcut Belediye Başkanları ile ilgili şu ana kadar bir sıkıntı olmadığını belirtti.  Merkez İlçede 17 yıldır başarılı bir şekilde görev yapan Belediye Başkanları olduğunu belirten Güneşhan; “Belediye Başkanımız ile ilgili son kararı Genel Merkezimiz verecek” dedi.  Tüm adayların, merkez yoklaması, ön seçim ve eğilim yoklamasını göz önüne alarak aday olmaları gerektiğini ifade eden Güneşhan; “Örgütün gözetiminde tüm üyelerin katılımı ile eğilim yoklaması yapılabilir. Biz bunu istiyoruz. Bunu Genel Merkeze bildireceğiz. Tabi nihai kararı Genel Merkez verecektir. Genel Merkezin alacağı kararlara da herkes saygı göstermek zorundadır” dedi.

 
“Seçmen tarafından da kabul edilecek adaylarla seçimlere gideceğiz
Yerel seçimlere seçmen tarafından kabul edilebilecek adaylarla gideceklerini belirten Güneşhan; “CHP olarak, önümüzde ki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklarımızı tüm örgütlerimiz ile ve Milletvekillerimiz ile yapmış olduğumuz istişarelerimiz ile hazırlanıyoruz. İlçelerimizde mevcut Belediye Başkanlarımız ile ilgili sıkıntılarımız yok. İlçe yönetimindeki arkadaşlarımızda aynı görüşleri paylaşıyorlar. Belediye Başkanlıkları bizde olmayan ilçelerimizde ise yine yapmış olduğumuz ortak toplantıların sonucunda birden fazla adayın olduğu yerde eğilim yoklaması, diğer yerlerde ise tek adayla seçime gidecek. Bu şekilde adaylarımızı hem örgütümüzün süzgecinden geçirip, hem de seçmen tarafından da kabul edilecek adaylarla seçimlere gideceğiz” dedi.  
 
“Genel Merkezimiz kamuoyu araştırmaları ve hem de performans değerlendirmesi yapıyor”
Başkan Gökhan ile ilgili son kararı Genel Merkez’in vereceğini belirten Güneşhan;  “Çanakkale Merkez’de de 17 yıldan beri başarı ile görev yapan bir Başkanımız var. Belediye Başkanımız ile ilgili son kararı Genel Merkezimiz verecek. Bu konuda yine Genel Merkezimiz hem kamuoyu araştırmaları, hem de performans değerlendirmesi yapıyor. Belediye Başkanımızda bu konuda kendine göre bir çalışma yapıyor. Bu çalışma sonucunda Çanakkale ile ilgili karar verilmiş olacak. Çanakkale’de bizim birden fazla adayımız söz konusu olduğu için tüm üyeler ile eğilim yapılmasını arzu ediyoruz. Ancak bizim parti tüzüğümüzde biliyorsunuz aday belirleme yöntemi, merkez yoklaması, ön seçim ve eğilim yoklaması olarak üç şekildedir. Tüm adaylarımız bunların üçünün olabilme ihtimali üzerine aday olmak zorundadırlar. Tabi bizim burada arzu ettiğimiz Hakim huzurunda, tüm üyelerle yapılacak bir ön seçim yapılması. Ancak, Hakim huzurunda tüm üyelerle bir ön seçim yapılması ancak 2019 Şubat’ın 10’unu buluyor” dedi.
 
“Ben sadece parti tüzüğümüzdeki yöntemleri paylaşıyorum”
Taleplerinin eğilim yoklaması yapılması yönünde olduğunu ancak son kararı Genel Merkezin vereceği ve herkesin buna uymak zorunda olduğunu belirten Güneşhan; “Hakem huzurunda yapılacak bir ön seçim tarihine kadar, örgütün gözetiminde tüm üyelerin katılımı ile eğilim yoklaması yapılabilir. Biz, bunu istiyoruz. Bunu Genel Merkeze bildireceğiz. Tabi nihai kararı Genel Merkez verecektir. Genel Merkezin alacağı kararlara da herkes saygı göstermek zorundadır. Bu, ben söylediğimde, ‘Başkan eğilim yoklaması istemiyor, ön seçim merkez yoklaması istiyor’ demek değildir. Ben sadece parti tüzüğümüzdeki yöntemleri paylaşıyorum. Bunu yöntemlerden hangisi olursa olsun sonuç olarak biz buna uymak zorundayız. Bunun ötesinde her zaman olduğu gibi yerel seçimlerde iddialıyız. Burada da mevut Belediye Başkanlarımızı korumakla birlikte üzerine yenilerini ekleyerek Mart 2019’daki yerel seçimler CHP’nin zaferi olacaktır” dedi.
 
“Fermuar sistemi ile eğilim yoklaması olmasını arzu ediyoruz”
İl, Merkez İlçe ve mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ında görüşünün eğilim yoklaması yapılması yönünde olduğunu belirten Güneşhan; “Bunu Genel Merkeze ileteceğiz. Genel Merkezimiz elbette ki örgütlerin görüş ve düşüncelerini değerlendirecek. Ancak, Belediye Başkanlarımızın olmadığı yerlerde yöntemi biz belirliyoruz. Örneğin Ezine’de, Ayvacık’ta, Bayramiç’te, Eceabat’ta yöntemi biz belirleyeceğiz. Zaten, Bayramiç’te tüm üyelerin katılımı ile bir eğilim yoklaması yaptık. Yine aynı şekilde bu ayın 21’inde tüm üyelerin katılımı ile bir eğilim yoklaması yapacağız. Buda, mevcut Belediye Başkanlıkları ile ilgili. Belediye Meclis üyelilikleri ile ilgili de yine ilçeler kendi durumlarına konumlarına göre yöntemlerini belirleyecekler. Ancak Çanakkale Merkez’ de bunun bir ‘fermuar sistemi ile eğilim yoklaması’ şeklinde olmasını arzu ediyoruz. Tüm ilçelerimizde, İl Genel Meclisi üyeliklerinde eğilim yoklaması yapılacak. Bunu, Bayramiç’te ilk olarak yaptık. Diğer ilçelerimizde de tüm üyelerimizin katılacağı bir eğilim yoklamasını yapacağız” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş