havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

HIIIIIIRSIIIIIZ VAAAAAAAR!!!

1901
Değerli okurlarım,yeni yılda ilk yazımın başlığını böyle atmak istemezdim. Geçen yılın ilk yazı başlığım ise;“2013 Türkiye’sinin Hali…”idi.O yazımı şöyle bir soruyla noktalamışım.
*Merak edilen şu; - okumayan, tartışmayan, sorgulamayan, kaderci-şükürcü, biat kültürlü % 49’u daha ne zamana kadar yalanlarınızla kandıracaksınız?!.
Bu kez aşağıdaki satırlarımın finalini de ülkemizde yaşanan yolsuzluk-rüşvet olayları nedeniyle ‘biat kültürlülere’yönelik bir soruyla sonlandırmayı düşünüyorum.
***
           Türkiye Cumhuriyeti’ninkuruluşundan bu yana var olan tüm vazgeçilmez değerler, özellikle AKP iktidarıyla yok edilmeye çalışılmış, erkler işlemez, devlet yönetilemez hale getirilmiştir.
            Nasıl mı?
            “Beraber yürüdük biz bu yollarda!..” şarkısıyla kol kola girenlerin ağızlarından şimdilerde, beddualar – lanetler – inlerine girerek temizleme, vb. canhıraş haykırışlarına tanık oluyoruz.
Peki bu kavga-kumpas ortamına niçin geldiler? Birinci neden şu olmasın!.. Biliyorsunuz, AKP Hükümetinin TBMM’den ilk çıkardığı kanun; “Nereden Buldun Yasası” nı ortadan kaldırmak oldu. Adeta onun yerine “Nereden Bulduysan Buldun Helal Yasası” geçerli hale geldi!
***
            *Ülkemize yaşatılan büyük rüşvet ve yolsuzluk batağına, biat kültürüne, bir çarpıcı hesaba, ve bir çarpıcı itirafa mercek tutunca acı gerçeklerle bakın nasıl karşılaşıyoruz:
            - 34yaşındaki Burak ERDOĞAN, 2007 yılında Başbakan babasının “Gemicik” dediği SAFRAN 1’le Armatörlüğe adım attı. Geçen Kasım ayında 20 Milyon Dolarlık 6’ncı gemiciğini satın aldı. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor!
            -İfade vermeye gitmeyen Bilal ERDOĞAN, kuyumculuk, sabunculuk, kozmetikçilik, fırıncılık, tabldot yemekçilik, kahvecilik, otel işletmeciliği, vakıf yöneticiliği, vb. işler.. İfadeden kaçan Bilal oğlanın on parmağında on marifet maşallah.. Ayrıca İstanbul Kısıklı’da villa, Amerika’da ev… Kısıklı’da villaların her birinin değeri tapu kayıtlarında 1 Milyon lira olarak gözüküyormuş.. Ne değirmenmiş(!) Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Bilmek, öğrenmek halkımızın hakkı değil mi?
- Başbakan Adapazarı’nda “Yetkim olsa HSYK’yı ben yargılayacağım” dedi. (Ha gayret Şeriye Mahkemelerini kurmaya ne kaldı ki şunun şurasında!)
            -Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR istifasından sonra; “Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Başbakanın talimatıyla yapıldı. Başbakanın istifa etmesi gerekir.” Dedi.
            Bakan E. BAYRAKTAR’IN attığı twitlerden bazıları şöyle: “Yolsuzluğun olmadığını düşünecek kadar saf olmamalı ülkem. Var olduğunu ve olabileceğini de düşünerek hareket etmeli. Hırsızın dini imanı olmaz.”
(Başbakanla 40 yıldır beraber yürüyen kadim arkadaşı bunları söylüyor. Adam daha ne desin… Ey AKP’ye oy verenler ‘mayın eşeği’olmayın artık diyor!!!)
            -CHP Lideri Kemal KILIÇDAROĞLU, 17 Aralık “Rüşvet-Yolsuzluk” operasyonunun parasal büyüklüğünün 247 Milyar Lira olduğunu ve bu parayla neler yapılabileceğini şöyle açıkladı:“2 milyon 800 bin işsize 8 yıl asgari ücretten aylık ödenirdi. 300 bin atanamayan öğretmene 30 yıl maaş verilirdi. 9 milyon 500 bin emekliye, 25 bin lira ikramiye dağıtılırdı. 6 GAP, 30 Marmaray yapılırdı. 5 bin 363 adet F-16 alınırdı.”
                                                           ***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, geçen hafta sonu AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet METİNER seçim bölgesinde partililerine, Başbakanın ölümüne arkasında olduklarını bakınız nasıl haykırmış; “Evet biz biatçıyız. Biatsa biat, itaatsa itaat, ölümüne arkasında duruyoruz…”
            *Ne diyebiliriz ki, Allah akıl fikir versin.. Allah AK yolunuzu açık etsin(!)
            *Kefene bürünmüş toplama kalabalık şakşakçılığının da elbet sonu gelecektir. Umuyorum ki yeni yıla girerken ülkemizin kötü fotoğrafı, din simsarlarının değirmenine su taşıyan “Yetmez Ama Evet”çiliboşlar için de unutamayacakları bir ders niteliğindedir.
BİR SORU:Bir toplumda hırsızlık yapanlar kadar, hırsızlıklara seyirci kalanlar da suçlu değil midir?
*HERKESERÜŞVET VE YOLSUZLUK ÇARKLARINDAN ARINMIŞ BİR 2014 YILI DİLİYORUM…