havadurum

Hava soğuk, balıklar taze!

1420

 

Havaların soğumasının balıklara fayda sağladığını ve sağlıklı balığın hangi koşullarda çıkacağını anlatan balıkçı Sadri Dinçer; “Havanın soğuması balık için faydalıdır her zaman. Çünkü soğuk havada balık daha çok çıkar. Hava lodos olarak esince biraz balıkları azaltıyordu ama şimdi hava poyraz olarak esme başlayınca balık daha çok tezgâhlarda yer bulur. Yani soğuk hava balığa iyi gelir ve daha çok verim alırız. Soğuk havalarda balık daha yağlı olur, daha lezzetli olur. Fiyatlar şuan itibariyle uygun ilerliyor. Bir tek lüfer ve sarıkanat pahalı. O yüzden onları da tezgâhlara koymuyoruz. Hamsi, istavrit bu balıklar daha uygun, daha ucuz. Çanakkaleli insanlar balıktan anlıyorlar. Tezgâha 3 liralık balık da koyarız ama insanlar almaz. Çünkü vatandaş biliyor balıkların tazemi, bayat mı, iyi mi, kötü mü olduklarını” dedi.

 
 
“Çanakkale denizinden sağlıklı balık çıkıyor”
Şu anda denizden sağlıklı balık çıktığını ifade eden Balıkçı Refik Varol; “Balıklar şuan çok iyi. Denizden sağlıklı balık çıkıyor. Bunu sebeplerinden bir tanesi, havaların soğuk olmasıdır. Denizler kirli diyorlar ama bizim Çanakkale’mizde deniz kirli falan değil. Çok güzel ve bol balık çıkıyor. O yüzden herkesin balık yemesinde büyük fayda var. Balık temiz, deniz temiz bundan daha iyisi olamaz. Fiyat olarak balıklar çok uygun. 10 liraya balık var. Taze ve bu kadar güzel balıklar için çok uygun fiyatlar bunlar. Ayrıca kırmızı etten daha sağlıklı ve daha ucuz” dedi.
 
 
“Havalar soğudukça balık daha çok olur”
Balık piyasasındaki durumu değerlendiren Halil Özçelik ise; “Havalar soğudukça balık daha çok olur, denizden sağlıklı balık çıkar ve tezgahlardaki fiyatları da daha uygun olur. Şuan ki balık çeşitliliği çok. Havaların soğuması balığa yarıyor ve güzel balık getiriyor. Müşteriler de bu durumdan oldukça memnun” dedi. 
(Şenol Güven)
Paylaş