havadurum

Hedef: Sağlıkta cazibe merkezi

657

 Ekim 2017 tarihinden hizmete giren Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi açılış töreni gerçekleştirildi. Kepez’de 100 bin metrekare alana kurulan, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi,  73 bin metre kapalı alana sahip.  500 yatak kapasitesine sahip hastane aynı zamanda bölge hastanesi olma özelliği taşıyor. 28 Mayıs’ta hastane bahçesinde yapılan açılış törenine AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, devlet hastanesi personeli ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende İl Sağlık Müdürü Taşçı, Vali Yardımcısı Yılmaz ve Milletvekili Turan tarafından konuşma yapıldı.  Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Taşçı, hastane kapasitesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Vali Yardımcısı Yılmaz, hastanenin sağlık hizmetlerinde ve sağlık turizminde Çanakkale’yi cazibe merkezi haline getireceğini dile getirdi. Son olarak konuşan Milletvekili Turan, gelişmekte olan bir Çanakkale gördüklerini ifade etti. Milletvekili Turan; “Bugün burayı açıyoruz birkaç gün sonra Biga var, Lapseki, Yenice bitti Ayvacık ve Ezine bitti. Şimdi Çan hastanesine başlıyoruz. Her ilçemizin en iyi şekilde sağlık hizmetlerine kavuşması için yoğun mesai harcıyoruz” dedi.

 
“Hastanemiz vatandaş odaklı hizmet anlayışının başarılı örneğidir”
Hastanenin vatandaş odaklı bir hizmet merkezi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Yılmaz; “Ülkemiz son yıllarda birçok alanda çok hızlı büyümekte ve gelişmekte. Özellikle alt yapı, sağlık, ulaşım, eğitim gibi sektörlerde son yapılan yatırımlar ile ülkemiz kalkınmış ülkeler listesine girmekte. Bu yolda hızla ilerlemektedir. Kalkınan, gelişen ve büyüyen Türkiye sosyal devlet anlayışının en başarılı örneklerini uygulamaya koymaktadır. Bugün açılışını yapmış olduğumuz bu hastanede vatandaşına değer veren, nitelikli, vatandaş odaklı hizmet anlayışının başarılı örneğidir. Burada çok geniş bir alanda sağlık kompleksi, tam teşekküllü bir tedavi kampüsü olarak uluslararası standartlarda hizmet veren hastanemiz kısa zamanda Çanakkale’mizi sağlık hizmetlerinde ve sağlık turizminde bir cazibe merkezi haline getirecektir” dedi.
  
“Manzaraya baktığımızda insanın hasta olası gelecek” 
Gelişmekte olan bir Çanakkale olduğunu ifade den Milletvekili Turan; “Bugün Çanakkale’mizin gururu olan bir yatırımı 150 milyon lirayı aşan bir bedelle, çevreye örnek bir tesisin açılışı için buradayız. Değişik ifadelerle hastanelerin, sağlık yatırımlarının övülmesi, anlatılması mümkün olabilir. Allah kimseyi düşürmesin ama düştüğümüz zaman doktorun, hemşirenin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Gerçi şakayla karışık şu manzaraya baktığımızda insanın hasta olası gelecek. Çanakkale’mizin her tarafına baktığımızda her alanda muazzam bir gelişim görüyoruz” dedi. 
 
“Lapseki, Yenice, Ayvacık ve Ezine bitti”
İlçelerde yapımı devam eden hastanelerin bitmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Milletvekili Turan; “Sağlık alanında bu tarz bir tesisin açılması halinde 150 milyonluk bir tesisin açılması halinde belki bir beş sene, siyasi iktidar iş yapmasa onun reklamıyla, onun havasıyla tabiri caizse yürüdü. Ama şimdi biz tarih vermeye çekinir hale geldik. Bugün burayı açıyoruz birkaç gün sonra Biga var, Lapseki, Yenice bitti Ayvacık ve Ezine bitti. Şimdi Çan hastanesine başlıyoruz. Her ilçemizin en iyi şekilde sağlık ulaşımına kavuşması için yoğun mesai harcıyoruz. Bu hastanemizin çevremize örnek bir tesis olduğunu ifade ettim. Şimdiye kadar birçok zaman etraf da ki illerimize giderdi hastalarımız. Ama şimdi duyuyoruz onla bize gelmeye başlayacaklar” dedi.
  
“Ne Türkiye eski Türkiye, ne Çanakkale eski Çanakkale”
Son olarak sağlık hizmetlerinde yapılan yenilikleri aktaran Milletvekili Turan; “Ne Türkiye eski Türkiye, ne Çanakkale eski Çanakkale. Üçlü sayılarda ki ambulanslarımız şuan otuz altıları buldu. Çok az sayıda ilçede hastane vardı şuan her ilçede var. Geçen gün bir siyasi partinin adayının televizyonda mitingini izliyorum, ‘ben seçilirsem ücretsiz sağlık hizmeti vereceğim’ diyor. Şaşırdık, güldük 2008’den bu yana bu ülkede zaten on sekiz yaş altı sağlık hizmetleri ücretsiz. Daha ötesi sigortalılar için primsiz sigorta genel müdürlüğümüz var bizim. Sadece bu iş için genel müdürlüğümüz var bizim. Tabii ki 18 yaş üstüyse şartları, durumu planlanacaktır ama 18 altıysa zaten ücretsiz. 2002 yılında sağlığın toplam bütçeden karşılığı sadece yüzde 11’di. Şuan yüzde 17’lere geçti. Bunun rakamsal karşılığı şu demek o yıllarda sağlığın yıl içerisinde bütçeden aldığı pay 13 milyarken, bu sene 2018 yılı içerisinde sağlık ana başlığı 127 milyar. Kıyası mümkün değil. Bunun dışında özel hastanelere ulaşım imkanı artmış olması, önleyici tedbirlerin alınmış olması kadın doğum ölümünün çok azalmış olması, bebek ölümünün çok azalmış olması, saatlerce konuşsak bitmez. Sağlıkla ilgili gururum çok” dedi.
(Şenol Güven)
Paylaş