havadurum

İstanbul kapıları Türk Hava Yolları ile açıldı

876

 Uzun zamandır beklenilen Çanakkale-İstanbul seferleri, start aldı. Çanakkale-İstanbul seferlerinin başlaması nedeniyle Çanakkale Havalimanı’nda tören düzenlendi. Törene Çanakkale Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Türk Hava Yolları Yurtiçi Satış Başkanı Emre Menevşe, AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AKP İl Başkanı Gültekin Yıldız,  Türk Hava Yolları yöneticileri ve havalimanı personeli katıldı. Türk Hava Yolları Yurtiçi Satış Başkanı Emre Menevşe, seferler ile ilgili konuşma yaptı. Menevşe, Çanakkale-İstanbul seferlerinin Çanakkale turizmi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Menevşe; “Çanakkale’ye seferler düzenledik. Ama şuanda Çanakkale çok daha farklı bir konumda. Almış olduğu turist, yolcu sayısı bakımından, misafir sayısı bakımından değerlendirdiğimizde ciddi anlamda büyük bir potansiyele sahip. Umarız haftada 3 olarak planladığımız seferlerimizi bölge halkının ve sizlerin desteği ile sürdürmek istiyoruz. Burada sizin bizlere sağlayacağı destek ve katkılar çok önemli. Özellikle sizden seferlerimize, seferlerinize sahip çıkmanızı bekliyorum. Haftada 3 planladık ama daha sonra bu çok daha farklı bir hale gelebilir. Ama buradaki bölge halkının katkısı çok önemli” dedi. Çanakkale Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Çanakkale’nin doğal ve kültürel güzellikleriyle turist çekmek açısından önemli bir yer olduğunu söyledi. Çanakkale’nin daha çok turiste, ziyaretçiye ev sahipliği yapabilmesi için Çanakkale_istanbul seferlerin önemli olduğunu belirtti Şahin; “Çanakkale, hem turizm hem de sanayi alanlarında her geçen gün hızlı bir ivmeyle büyüyen bir şehridir. Böyle bir tabloda ilimizden İstanbul’a seferlerin yapılması, ilimizin hem turizm hem de sanayi alanında önemli katkılar sunacaktır” dedi. Çanakkale-İstanbul seferlerini çok önemli bulduğunu ve bunun kente büyük katkılarının olacağını söyleyen AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “Çanakkale’nin marka değerini yükselttiğimizi düşünüyorum. İnşallah bizim için Avrupa’ya, Dünya’ya açılan kapımız olacak İstanbul seferleri ve devam edecek” dedi. 

 
“Çanakkale’yi, İstanbul üzerinden bütün dünyaya bağlıyor olacağız”
Türk Hava Yolları Yurtiçi Satış Başkanı Emre Menevşe; “Çanakkale’ye gelirken kaptanımızın anonsu ile duygusal bir yoğunluk yaşadık. Gelibolu yarımadası ve şehitlik üzerinde birkaç tur atan kaptanımız şehitlerimiz hakkında ifadelerde bulundu. Biz de ciddi anlamda duygu yoğunluğu yaşadık. Özellikle 3 gün sonra 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferini anacağımız bu önemli günde aynı zamanda Türk Hava Yolları olarak bizim İstanbul’dan Çanakkale’ye sefer başlatıyor olmamız ayrı bir anlam ifade ediyor. Özellikle Çanakkale’ye şuanda haftada 3 sefer planlaması yaptık. Çanakkale’yi sadece Türkiye’ye, İstanbul’a bağlamıyor, İstanbul üzerinden bütün dünyaya bağlıyor olacağız. Çanakkale’nin daha önceki geçmiş yıllarda 2009 ve 2010 yıllarında Çanakkale’ye seferler düzenledik. Ama şuanda Çanakkale çok daha farklı bir konumda. Almış olduğu turist, yolcu sayısı bakımından, misafir sayısı bakımından değerlendirdiğimizde ciddi anlamda büyük bir potansiyele sahip. Umarız haftada 3 olarak planladığımız seferlerimizi bölge halkının ve sizlerin desteği ile sürdürmek istiyoruz. Burada sizin bizlere sağlayacağı destek ve katkılar çok önemli. Özellikle sizden seferlerimize, seferlerinize sahip çıkmanızı bekliyorum. Haftada 3 planladık ama daha sonra bu çok daha farklı bir hale gelebilir. Ama buradaki bölge halkının katkısı çok önemli. Açıkçası biz seferleri planladığımızda hemen hızlı bir şekilde özellikle arkadaşlarımız, pazarlama ekibimiz Avustralya, Uzakdoğu bu noktalarda ve Avrupa noktalarında hemen tanıtım, pazarlama faaliyetlerine başladılar. Çünkü bizim Çanakkale’yi, buradaki hem tarihiyle, hem doğasıyla, hem turiste hitap eden potansiyeli ile insanlara tanıtmamız, yurtdışına bildirmemiz gerekiyor. Umarız, bu emellerimizi ve bu hedeflerimize ulaşmış olacağız. Özellikle 18 Mart’tan bahsettim. Çanakkale destanında, bu savaşta canlarını, gözlerini kırpmadan feda eden şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyor ve yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun inşallah. Biliyorsunuz artık İstanbul havalimanı ile birlikte bütün İstanbul Atatürk Havalimanı operasyonlarımızı İstanbul Havalimanı’ndan yapılacak. 6 Nisan itibari ile yeni evimizde sizleri ağırlıyor olacağız. Özellikle 2019 yılında yurtiçinde, 16 Ocak’ta Uşak seferimizi başlattık. 6 Mart’ta Siirt seferlerimizi başlattık. Şuanda Çanakkale seferlerimizi de şuan kırmızı kuyruk olarak baktığınızda 43’ncü noktaya uçuyor olacağız. 2019 yılında yine yurt dışında özellikle devam eden yeni hatlarımız, yeni açılışlarımız olacak. Bu düşünceyle özellikle 3 gün sonra yad edeceğimiz Çanakkale zaferimizin, bizim sefer açılış tarihimizle denk gelmesiyle anlamlı hale gelmiş olmasından dolayı ayrı bir duygu yoğunluyla hepinizi selamlıyorum” dedi. 

“Çanakkale, turizm ve sanayi alanlarında hızlı bir ivmeyle büyüyen bir şehirdir”
Çanakkale Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Tahir Şahin; “Dünyadaki ticaret hacminin hızla artması, ulaşım sektörünün dünya ekonomisinin en önemli aktörlerinden birisi haline getirmiştir. Buna paralel olarak, havacılık sektörü de dünyada baş döndürücü bir hızla gelişmekte, gerek uluslararası, gerekse kıtalararası entegrasyonla ve bütünleşmede öncülük etmektedir. Küresel ölçekte yaşanan tüm bu gelişmeler, ülkemizde de sektörün hızla büyümesini beraberinde getirmiştir. Hava ulaşımı da Türkiye Cumhuriyetinin ekonomik büyümesinde ve zenginliğinde artarak önem kazanmıştır. Hava ulaşımının gelişmesi, sanayinin büyümesi, uluslar arası ticaretin genişlemesini ve insanların da daha hızlı ve kolay seyahat etmesini sağlamıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık yürüyüşündeki en önemli direnişin sembolü, destanların yazıldığı şehir olan Çanakkale, hem turizm hem de sanayi alanlarında her geçen gün hızlı bir ivmeyle büyüyen bir şehirdir. Çanakkale, şehitliklerimiz, Troya Müzemiz, Troya ören Yeri ve Troas Bölgesi, adalar, Kaz Dağları, Assos gibi her geçen gün büyüyen kültürel ve turistik değerlerimiz, Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 1915 Çanakkale Köprüsü ve hızla büyüyen üniversitesi ile gelişimine devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi projesi İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet’in 95’inci yılında kapılarını açtı. Böyle bir tabloda ilimizden İstanbul’a seferlerin yapılması, ilimizin hem turizm hem de sanayi alanında önemli katkılar sunacaktır. Çanakkale, hem doğal güzellikleri, hem de Türk tarihine katkıları bakımından çok sayıda turisti çeken ve daha fazla ziyaretçiyi hak eden bir şehirdir. 
 
“İstanbul seferleri Avrupa’ya, Dünya’ya açılan kapımız olacak”
AKP Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Çanakkale, çok özel bir yer. 104 yıl önce ecdadımız, ‘Çanakkale Geçilmez’ dedi. ‘Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Mustafa Kemal ve Seyit Onbaşıları, Doktor Kemal’leri asla unutmuyoruz. Onları sahiplenerek, onlara bir vatan ve can borcumuz olduğunu düşünerek, çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2018 yılında tarihi alana gelen misafirlerimiz, 2 milyonu buldu. Bunların bir kısmı araçla geliyorlar ama büyük bir kısmı da uçağı tercih ettiler ve biz, bununla gurur duyuyoruz. Ayrıca 2018’in son çeyreğinde Ören Yeriyle birlikte Troya Müzemizi gerçekleştirdikten sonraki misafirlerimiz, 650 bini buldu. Bayramiç’te Mehmet Akif Ersoy Evi’mizi yaptık. O da çok yakın bir zaman içerisinde 55 bin turistimize ev sahipliği yaptı. Destanın adı Çanakkale’de öncelikle turizmden, tarıma, üniversitesine bir cazibe merkezi haline gelmiş Çanakkale’den İstanbul seferlerinin başarıyla sonuçlanacağını düşünüyorum. Çünkü zaten marka olan Çanakkale’nin marka değerini yükselttiğimizi düşünüyorum. İnşallah bizim için Avrupa’ya, Dünya’ya açılan kapımız olacak İstanbul seferleri ve devam edecek” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş