havadurum

İstismara karşı, her zaman bir arada...

521

 UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği tarafından geçtiğimiz yıl Ağrı’da yaşamını yitiren Leyla’nın anısına ‘Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak’ etkinliği düzenlenmişti. Bu yıl etkinliğin ikincisi düzenlendi. Etkinlik Golf Aile Çay Bahçesi önünde düzenlendi. Etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Belediye Başkanvekili Egemen Ergun, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Belediye Meclis Üyesi Ercüment Furuncu, UCİM yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte yer alan katılımcılar da ‘Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak’ etkinliğine destek olarak sol bileklerine mavi kurdele taktılar. Önceki gün 15;00 sıralarında başlayan etkinlikte vatandaşlar mavi kurdele hediye edildi ve vatandaşlardan kurdeleyi çekip sosyal medyada paylaşmaları istendi. UCİM’in mavi kurdele ile farkındalık yarattığı etkinlikte konuşma yapan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Çanakkale Şube Sorumlusu Şehpal Ovalı; “Bu kampanya ile Çocuk istismarı ile Mücadele`de ihtisas mahkemelerinin durumu, suçlu takip sisteminin oluşturulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün faydası ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına dikkat çekilmektedir” dedi. Çocuklar için verdikleri mücadeleden geri adım atmayacaklarını söyleyen Ovalı; “Gökyüzüne bırakacağımız bu balonlar ihmal ve istismardan kaybettiğimiz sadece basına yansıyanları bildiğimiz çocuklarımız, Mertcan, Leyla, Özge, Ceylin, Alperen, Gizem, Sedanur, Eylül, Uğur ve diğerleri için aynı zamanda bu balonlar umudumuzu, inancımızı, mücadelemizi temsil etmektedir. Çocuklar için mücadelemiz asla bitmeyecek, UCİM hep yanlarında olacak” ifadelerini kullandı. .

 
“Gökyüzüne bırakacağımız balonlar umudumuzu, inancımızı, mücadelemizi temsil etmektedir”
UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Çanakkale Şube Sorumlusu Şehpal Ovalı; “Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak” UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin çocuk istismarı ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı ‘Çocuklar için mavi kurdele tak’ kampanyasına Türkiye genelinde destek büyüyor. Her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında tekrarlanan Mavi Kurdele kampanyası, UCIM Genel Başkanı Saadet Özkan`ın ve Genel Başkan Yardımcımız Yücel Ceylan`ın geçtiğimiz yıl Ağrı’da kaybettiğimizde çocuğunuz Leyla`nın ailesini taziye ziyareti sonrasında çocuk ölümlerine, kayıplarına ve istismarına dikkat çekmek, üzere başlattığı bir talep ve farkindalik niteliği taşıyan önemli bir çağrıdır. Bu kampanya ile çocuk istismarı ile mücadelede ihtisas mahkemelerinin durumu, suçlu takip sisteminin oluşturulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin Milli Eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün faydası ilkesinin etkili bir şekilde işlemesi hususlarına dikkat çekilmektedir. İzmir`in Menderes ilçesinde 6 çocuğun okul müdürleri tarafından istismar edilmesine karşı verdiği hukuk savaşıyla Türkiye’nin öğretmeni haline gelen Saadet Öğretmen, ülkenin genelinde var olan çocuk ölümleri, ihmal ve istismar olaylarına kayıtsız kalınamayacağını ve bununla birlikte artik bir vatan savunması olduğunu belirterek Yücel Ceylan ile birlikte UCİM çatısı altında binlerce insanı bir araya topladı. Ve bugün binlerce insan ‘İstismara Hayır’  diyerek çocuklar için verilen bu mücadeleye destek olmaktadır.  Mavi Kurdele Kampanyası da bu başarının önemli bir parçasını oluşturmaktadır.  Türkiye’de temsilcilikleri olan UCİM, eş zamanlı olarak tüm illerdeki gönüllüleriyle birlikte #ÇocuklariçinMaviKurdeleTak çağrısını yaptıkları etkinliklerle ses getirmektedir. ‘Mavi Kurdele’ kampanyası ile tüm Türkiye ‘Çocuklar için Mücadele Et’ mesajını yaymayı amaçlıyoruz. Mavi Kurdele Farkındalık Haftası`nda kampanyamıza toplumun her kesiminin desteklerini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceğiniz kampanyamıza sol bileğinize taktığınız mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğrafınızı #ÇocuklaricinMaviKurdeleTak etiketiyle paylaşarak sesimizin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz. Gökyüzüne bırakacağımız bu balonlar ihmal ve istismardan kaybettiğimiz sadece basına yansıyanları bildiğimiz çocuklarımız, Mertcan, Leyla, Özge, Ceylin, Alperen, Gizem, Sedanur, Eylül, Uğur ve diğerleri için aynı zamanda bu balonlar umudumuzu, inancımızı, mücadelemizi temsil etmektedir. Çocuklar için mücadelemiz asla bitmeyecek, UCİM hep yanlarında olacak” dedi.
 
“Hukuk devleti, son dönemde çocuk istismarlarıyla temelinden sarsıldı”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek; “Çocuklarını koruyamayan bir toplum, her alanda geri kalmış demektir. Bu memleketin tüm güzel çocuklarını korumak zorundayız. UCİM Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, Saadet Öğretmen’in öncülüğünde yaklaşık 2 yıl önce kuruldu ve 2 yıldır da önemli çalışmalar yaptılar. Biz de Saadet Öğretmen ve Yardımcısı Yücel Ceylan ile Ankara’da sık sık görüşüyoruz. Bugün de İl Başkanımız, Belediye Başkanvekilimiz ve Meclis Üyelerimizle buradayız, mavi kurdelemizi sol bileğimize taktık. Çocuk istismarları, çocuklara yönelik taciz iddiaları, son dönemlerde çok arttı. Tabi bir de adliyeye yansıyanlar, yansımayanlar var. Eğitim-öğretim müfredatında, çocukların korunmasıyla ilgili, çocukların bu konuda eğitimi ile ilgili bazı çalışmalar yapılması gerekiyor. Hepimiz anne-babayız. Çocukların bir birey olduğunu, onların da hakları olduğunu unutmayacağız. Bu konuda mecliste yapılan her türlü çalışmaya katkı vermeye hazırız. Yargı reformu ertelenmemeli, meclis bunu görüşmeden tatile girmemeli. Fakat bu konu Ekim ayına ertelenecek gibi duruyor. Gerçek anlamda bir reform olmasa da bazı kesimlere sözler verildi. Mahkum aileleri beklenti içerisine girdi, cezaevleri doldu, taştı. Türkiye’de yaşanan çok mağduriyet var. Türkiye’nin artık bu mağduriyetleri bir şekilde çözmesi gerekiyor. Ancak hukuk devleti son dönemde temelinden sarsıldı” dedi. 
 
“Ebeveynlerin davranışları bile istismara sebebiyet verebilir”
Belediye Başkanvekili Egemen Ergun; “UCİM’in çağrısına biz de destek vermek istedik. Çocuklarını koruyamayan bir ülkenin geleceğini nasıl elde edeceği soruluyor. Şuandaki mevcut hükümetin çocuk istismarıyla ilgili çözüme kavuşturucu çalışmalar yaptığını ve mevcut uygulamadaki yasaların caydırıcı olduğunu düşünmüyorum. Bununla ilgili bütün siyasi partilerin bir araya gelip, daha sert önlemler alması taraftarıyım. Çocuk istismarında sadece cinsel istismarın olmadığını düşünüyorum. Çünkü çocuklarımıza konuşma dilimizi, ses tonumuzu bile iyi ayarlamamız gerekiyor” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş