havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

Japon İşe Nasıl Alır?

2534
DEĞERLİ okurlarım, ülkemiz gündeminin can sıkıcı olaylarla dolu olduğu bu günlerde; biraz olsun sizleri hem düşündürmek hem de gülümsetmek amacıyla e-postama gelen bir iletiyi paylaşıyorum.
 
***
 
Japonya’da saygın bir firmada yönetim, ‘iş başvurusu’ yapanlara bir soru sormuş ve soruya en uygun yanıtı veren kişiyi de işe almışlar.
 
* Sorunun ilginçliği, bu sorunun doğru ya da yanlış yanıtının olmaması…
 
İşte O Soru:
Yağmur bulutları çok şiddetli bir fırtınanın gelmekte olduğunu söylüyor… Karanlık yağmurlu bir gece, şimşekler çakıyor, gök gürlüyor, müthiş bir fırtına var ve siz otomobilinizle gece saat 02:00 de yoldasınız. Genelde tek başınıza yolculuk yapıyorsunuz ve … O gece de öyle yaparak ıssız yolda ilerlemeye başladınız… Arabanız 2 KİŞİLİK… Ve ilerde bir otobüs durağı görüyorsunuz. Arabanızla otobüs duraklarının yanından geçerken oracıkta bekleyen insanlar sizi hep hüzünlendirmiştir oldum olası… Çünkü otobüs durakları size geçmişinizi anımsatmaktadır. Ve işte o yağmurlu ve fırtınalı gecede otobüs durağına yaklaşınca 3 kişinin beklemekte olduğunu fark ettiniz, bunlardan;
- Birincisi bir doktor, sizi daha önce bir kalp krizinden kurtarmış.
- İkinci kişi, çok yaşlı ve neredeyse ölmek üzere olan birisi.
- Üçüncüsü ise, hayatınızın rüyası her zaman tanışmak istediğiniz birisi…
· Hava giderek kötüleşiyor ve arabanızda yalnızca 1 kişilik yer var…
· Böyle bir durumda ne yapardınız siz olsanız?
 
Hemen yanıt vermeniz gerekmiyor, düşünün unutmayın ‘doğru ya da yanlış yanıtyok’ sadece sizin tercihinizi merak ediyoruz…
 
* Görüşmeye girenlerin yanıtları şöyle olmuş:
A - Hasta adamı en yakın hastaneye götürürüm.
B - Doktor daha önce benim hayatımı kurtardığı için onu arabama alırdım.
C – Manen düşünürsem tabii ki hasta adamı alırdım, ama; kendi geleceğim ve hayatım için her zaman tanışmayı arzuladığım bu güzel kadını arabaya alırdım.
(Görüşmeye girenlerin % 90’ı ayni yanıtı vermiş “yaşlı adamı alırdım”)
 
Ama bir kişi farklı yanıt vermiş ve o kişiyi işe almışlar…
İşte o kişinin verdiği yanıt:
- “Arabamdan inip anahtarı doktor’a veririm, doktor benim hayatımı kurtardığı gibi yaşlı adamı da hastaneye yetiştirip hayatını iyileştirebilir. Böylece ben de hayatımın insanıyla otobüs durağında baş başa kalır, onu tanıma fırsatını yakalarım.”
 
***
 
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, okuduğunuz gibi yukarıdaki; çok da düşünülmeyecek bir yanıt değil ama, insanoğlu bencildir ve içlerinden biri hariç hiç kimse arabasını vermeyi düşünememiş. Ya Siz???
 
* DOSTÇA SELAMLAR…