havadurum
Nevin Yüksel

nevin@canakkaleolay.com

KUŞ UÇUŞU

2427
Başrolde hayatını mesleğine adamış haber sunucu "Lale Kıran" karekteriyle Birce Akalay ve onun yerini almak isteyen "Aslı" karakteriyle Miray Daner oynamaktadır. Dizide medya sektöründeki çatışmayı konu alan Lale Kıran ve Aslı ile çekişmesini işliyor. Kenan kanalın başında ve Lalenin eski erkek arkadaşı, müge haberlerle yetkili, Gül baş müdüre, Selim ise Lalenin eşi.
 
Aslı basın yayın öğrencisidir ve Lale Kıran`a hayran birisidir. Lale Kıran bir üniversitede düzenlenmiş konferansa gelir ve konferans çıkışı tuvalette Aslıyı terslemesiyle olay hayranlıktan çıkar. Aslının bu durum karşısında kıskançlığını hırs bürümüştür. Aslı stajyer başvurusu için Lale`nin çalıştığı kanala gelir. Onunla bekleyen çok kişi vardır. Aralarından 4 kişi seçilecek ve 4 kişinin arasından 1 kişi kadroya alınacaktır. Diğerlerinin torpilli olmasıyla Aslının şansı çok düşüktür. Müge işe alımlarla ve haberlerle ilgilenen yetkilidir. Aslı yaptığı oyunlarla Mügeye kendini stajyer olarak tanıtır. Aslı için oyun başlamıştır. Lale canlı yayına mağdur bir adamı hikayesini anlatması için konu eder. Fakat adam sorular karşısında fazla sinirlenerek silah doğrultur. Polisler canlı yayında adamı durdururlar. Lale ise gösterdiği cesaretle milyonların gözünde yükselmiştir. Hırstan gözü bürünmüş Aslı ise Twitter da açtığı fake hesaplar üzerinden Lale`yi lekelemek için yazılar paylaşır. Bir fake hesap daha vardır kanaldakiler hakkında yazılar yazar. Aslı bu olayın peşine düşmüştür. Ve o kişiyi bulmuştur. Onunla iş birliği yapar. Kenan bu olayın üstüne düşer. Aslı ise bu arada diğer stajyerlere oyunlar oynamış ve birer birer işten kovulmalarını başarmıştır. Kanalda önemli bir haber vardır bu haber ile ilgili bilgileri gidip almak için Lale asistanını görevlendirir. Asistanın ise düğün işleri vardır. Aslı bunu fırsata çevirir ve asistandan bilgileri alıp yok eder ve işinin son verilmesine sebep olur. Asistan kaza yapar ve Lale onu ziyaret etmek için hastaneye gider fakat Aslı Laleyi kapıda karşılar ve asistanın görüşmek istemediğini söyler. Aynı şekilde asistana ise Lalenin ziyarete gelmek istemediğini söyler. Lale bu sırada Aslıya asistanlık teklif eder. Aslı istediğini başarmıştır. Bu sırada geçmişte yaşanan olaylar anlatılmaya başlanır. Aslında Lale bu işe tek başlamamıştır. Haberleri Müge ile sunmaktadır. 
 
Aslının bu kez planı Kenan`la Aslının eski ilişkisini kullanarak bozmaktır. Aslı sadece evliliğini etkilemekle kalmaz Kenan`a ise Lale`nin umut verdiğini aşılamaya başlar. Kenan Lale`ye yakınlaşmaya çalışır fakat Lale buna tepki göstermektedir. Selim Lale`nin seçim yapmasını ister. Ailesi yada işi.. Bu sırada Gül Aslıdan şüphelenir ve onu sorguya çeker. 
 
Lale asistanının düğününe gider. Düğün bittiğinde asistanı Laleye hastane ziyaretime gelmek istemediğinizi duyunca çok üzüldüm der. Lale artık gerçekleri görmeye başlar. Aslıya her şeyi itiraf ettirir. Lale buna karşılık Aslıyı Ankara ofisine muhabir olarak gönderir. Aslı bu duruma çok sinirlenir. Aslı Ankara`ya gittiğinde yayın aracına zarar verir işten çıkar ve İstanbul`a döner. Döndüğünde Lalenin evine giden Aslı Lale ile şiddetli bir kavga eder. Aslı en sonunda Lalenin kafasına vurmuştur. Bir süre sonra kendisine gelen Lale olayın büyümesini istemez. Gül ise Aslıyı ofise çağırır ve son kozunu oynamasını ister. Aslı Müge`ye işbirliği teklif eder. Bir gece çalışanlar ofise çağrılır ve onlardan yalan haber yapılmasını ister amaç Lale`nin yalan haber sunması ve insanlar tarafından tepki alarak tırnaklarını kazıyarak geldiği bu noktada "Lale Kıran" adını karalamaktır. Çoğu kişi bunu kabul etmez ve istifa ederler. Bazıları ise işe ihtiyaçları olduğu için kabul etmek zorunda kalırlar. Ertesi gün yalan haber için toplantı yaparlar ve o sırada işi bırakan çalışanlar bu durumu haber vermek için Laleyi ararlar. Aslı bu olayında önlemini almıştır. Lale bu zamana kadar doğru olduğuna inandığı haberleri sunmuş en ufak şüphesi olsa dahi herkese rest çekmiş kendi bildiğini yapmıştır. Herkesten gizli araştırıp haberin yalan olduğunu ve iş arkadaşlarının ona oyun oynadığını canlı yayında herkese anlatmıştır. İstifasını vermiş ve sonunda seçim konusunda ailesini seçmiştir. Bunun sonucunda haber sunucusu tabi ki Aslı olmuştur.