havadurum

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği; "Eski Altınoluk'u özlüyoruz"

1582

 Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nden yapılan açıklamada; “Cennet Altınoluk`umuz elbette çok güzel bir belde. Ancak sorunları da giderek artıyor. Öncelikle bütünlüğü bozuldu, şu anda dört mahalleden oluşan bir sahil yerleşimiyiz. Eski Altınoluk`u özlüyoruz. Bir sahil kasabası ve tatil, dinlence beldesi olan Altınoluk, şimdilerde türlü sorunlarla neredeyse boğulacak hale geldi. Henüz geri dönülemez bir noktada değiliz şükürler olsun. Hala düzeltilebilecek, korunabilecek ve kurtarılabilecek durumda Altınoluk. Ancak bunun için sesimizi ve taleplerimizi, seçilmiş yöneticilerimize iletmemiz gerekiyor” denildi. 

 
Yeni bir imar planı yapılmalı 
“Altınoluk`ta korkunç bir yapılaşma var” denilen açıklamada; “Sahilimiz 10 birim, bina stoku ise 1000 birim. Bu kadar yapılaşmayla şişirilen Altınoluk`a, artık bu sahil yetmiyor. Tersten söylersek bu sahile bu Altınoluk fazla. Yapılaşma hemen durdurulmalı, Altınoluk`ta artık ve acilen yeni bir imar planı yapılmalı. Sahilimizin bir bölümü "bulvar yapma" sevdasıyla taşla ve betonla dolduruldu. Bunu geri döndürmek artık mümkün değil. Ancak hiç olmazsa, İskele Mahallesi`ndeki bu bölüm özelleştirilmemeli, halk para ödeyerek buradaki sahilden yararlanmaya zorunlu bırakılmamalı. Bu sahilin özel iskele ve işletmelere açılması mutlaka engellenmeli, aksine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi burayı sabit iskelelerle halka açık kılmalı ve duş, tuvalet imkanı sağlayarak halkın bedava yararlanmasını sağlamalı. Geçtiğimiz yılın sonunda bitmesi gereken ancak halen inşası devam eden Altınoluk İlave ve Narlıaltı Arıtma Tesisleri artık biran önce bitirilmeli ve bu yaz hiç olmazsa arıtmadan denize salınan atıksu rezaleti yaşanmamalı. Altınoluk`ta halkın ve misafirlerimizin sağlıklı koşullarda denizden yararlanma hakkı engellenmemeli” uyarılarına ve önerilerine yer verildi. 
 
“Eski çöplük acilen rehabilite edilmeli”
“Artık kullanılmayan ancak sürekli çeşitli kaynaklardan çöp dökülmesi sürdürülen ‘eski Altınoluk Çöplüğü’ acilen boşaltılarak rehabilite edilmeli” önerisine de yer verilen açıklamada; “Bu alan geçtiğimiz Aralık ayında yandığı gibi her an yeniden yangın tehlikesine açıktır ve Altınoluk`umuzun tepesinde bir bomba gibi durmaktadır. Elbette Altınoluk`un daha pek çok sorunu var. Ancak en temel bu sorunların acilen çözümü yaşamsal önem taşıyor. Ya biz bu sorunların üstesinden geleceğiz, ya da bu sorunlar hepimizi boğacak.  Altınoluk`un nefes alabilmesi adına ivedilikle atılması gereken bu adımlar için, sesimizi ve taleplerimizi yükseltmemiz gerekiyor. O nedenle lütfen ekteki metni imzalayınız. Taleplerimizi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ne iletelim, Edremit Belediyesini haberdar edelim ve artık bir çözüm istediğimizi güçlü bir şekilde söyleyelim. Bir imzadan ne olur demeyin, sizin imzanız yoksa bir eksiğiz, unutmayın. Haydi taleplerimiz için imzaya, haydi sorunlarımızı iletmek için demokratik yöntemlerle dilekçe hakkımızı kullanmaya!” ifadeleri kullanıldı. 
(Şenol Güven)
Paylaş