havadurum

Kepez Plajı, Mavi Bayrak'ta güven tazeledi

793

 Kepez Belediyesi tarafından, ‘Mavi Bayrak’ töreni düzenlendi. Tören, Kepez Belediyesi Halk Plajı’nda gerçekleşti. Törene, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, belediye yetkilileri, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı. Mavi Bayrak belgesini Başkan Mutan’a takdim eden Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, bu törenin çevre haftasında yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Kepez Halk Plajı’nda düzenlenen törenin gelenekselleştiğini söyleyen Karataş; “Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş; “5 Haziran’ı Dünya Çevre Günü olarak kutladık ama aynı hafta da Dünya Çevre Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın çevreye karşı bilincin arttırılması anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda böyle bir haftada bu etkinliğin gerçekleşmesi de daha da anlamlı. Kepez Halk Plajı’nın ‘Mavi Bayrak’ töreni artık gelenekselleşmeye başladı. Çünkü Kepez Halk Plajı, Mavi Bayrak almayı 3’üncü kez hak ediyor” dedi.

 
“Ülke olarak 450 plaj ile dünyada 3’üncü sıraya yerleşiyoruz”
Mavi Bayrak’ın sadece deniz temizliği ile değil çevre temizliği ile de önemli olduğunu söyleyen Doğan Karataş; “Mavi Bayrak, sadece deniz temizliği demek değil, bunun en güzel kanıtı Kepez Halk Plajıdır. Kepez Halk Plajı’na bayrağı ilk verdiğimiz zaman burası çok farklıydı. Kepez Halk Plajı, sadece plajı ile değil çevresi ile de çok farklıydı. 3 yılda bu bölgenin nasıl değişime uğradığına hepimiz şahidiz. Çevrede, bir yaşam alanı, bir rekreasyon alnı oluşturuldu. Bu vesile ile de Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Biz, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak 1993 yılından bu yana mavi bayrak çalışmalarını yürütüyoruz. Biz, sadece mavi bayrak çalışmalarını yürütmüyoruz, çevre ile ilgili, eğitim ile ilgili de çok önemli çalışmalar yağıyoruz. Ülke olarak özellikle bu yıl sahip olduğumuz ya da olacağımız 450 plaj ile dünyada 3’üncü sıraya yerleşiyoruz. Mavi Bayrak, dünyada en çok bilinen eko etiketlerden bir tanesidir” dedi.
 
“Mavi Bayrak almaya vatandaşlarımız sayesinde hak kazandık”
Törende konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ise, Mavi Bayrak’ın Kepez Plajı’na verilmesinde vatandaşların büyük payının olduğunu söyleyerek; “Bu bizim, Mavi Bayrak’ta 3’üncü yılımız. Biz, Mavi Bayrak’ı her yıl kazanıyoruz. Kepez Halk Plajı da bunu alışkanlık olarak edindi.  Tabi Mavi Bayrak sadece temizlik demek değil, Kepez Halk Plajımız, çevre görünürlüğü olarak da çok zengin. Bizler, denizimi ne kadar temiz tutarsak Mavi Bayrak’ı da her yıl hak ederiz. Biz, Mavi Bayrak almaya vatandaşlarımız sayesinde hak kazandık. Bunu devam ettirecekler de yine vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımız, denizimizi ve çevremizi temiz tutmaya devam etmelidir” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş