havadurum

Konut Günleri bitti, Citroen araç sahibini buldu

1110

 Çanakkale Müteahhitler Birliği tarafından ilk olarak 28 Haziran-8 Temmuz ve 7-16 Eylül tarihlerinde yapılan ‘Konut Günleri’nde son aşamaya gelindi. Fuar, ilk açıldığı tarihten itibaren Çanakkaleli ve şehir dışından gelen vatandaşların yoğun ilgisine sahne olmuştu. İlk etap ve ikinci etabın arasındaki süreç boyunca 130 konut satışı yapıldığı belirtilmişti. İkinci etap sonunda ise toplamda 185 konut satışının gerçekleştiği açıklandı. Konut Günleri organizasyonunun ardından Kolin Otel Megaron’da yapılan törenle, araba çekilişinin talihlileri belli oldu. Çanakkale Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural, Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Salih Yıldız’ın moderatörlüğünü yaptığı programda katılımcılara hitap etti. Vural’ın konuşmasının ardından organizasyonda emeği geçenler, plaket ile ödüllendirildiler. Daha sonra noter huzurunda yapılan çekiliş ile Konut Günleri’nin talihlisi belirlendi. Konut Günleri’nin ilk talihlisi Uzm. Dr. Mustafa Canhoroz oldu.  Program kapsamında yapılan çekilişte Konut Günleri’nin yedek talihlisi de belirlendi. Noter huzurunda yapılan çekilişte Tuğba Cengiz, Konut Günleri’nin ikinci talihlisi olarak belirlendi. Çanakkale Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Vural, Çetinkaya İnşaat’ın sahibi Hayrettin Çetinkaya tarafından 2008 yılında kurulan Çanakkale Müteahhitler Birliği’nin kalite ve sağlamlığı hedeflediğini estetik değerlere uygun, yeşili ön planda tutan bir anlayış içinde olduğunu söyledi. Vural, AKP Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’na seslenerek; “lütfen iş dünyasının sesine kulak veriniz. Kentimizi, prangalardan kurtarınız. Dünya şehri Çanakkale’yi sizin önderliğinizde beraber inşa edelim” ifadelerini kullandı.

 
“Sizlere söz veriyorum en çok kazanan sizler olacaksınız” 
Konut Günleri kapsamında düzenlenen Citroen marka araba çekilişinde konuşma yapan Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural; “Çanakkale Konut Günleri’nin ikinci etabının sonuna geldik. Birazdan hep birlikte, noter huzurunda Citroen araç çekilişimizi yapacağız ve talihlilerimizi kutlayacağız. Sevgili Başkanımız Sayın Hayrettin Çetinkaya tarafından, 2008 yılında kurulan Çanakkale Müteahhitler Birliği, sektörde kalite ve sağlamlığı hedefleyen, estetik değerlere uygun, yeşili ön planda tutan bir anlayışı benimsemiştir. Sektörün önde ve güçlü firmalarının yer aldığı birlik, 50’ye yakın üye sayısı ile sektörün gerçek temsilcisidir. Bizler, bu eşsiz coğrafyamızdan aldığımız mirasın bilincinde yeni bir ‘Troya’ yaratmak ve tarihte yerimizi almak ümidi ve heyecanıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Sizler, bu dönemin konjonktüründe karamsarlığa kapılmadan en iyi yatırımın konut olduğu bilincinden hareketle bizleri tercih ettiniz. Sizlere söz veriyorum ve iddia ediyorum ki, en çok kazanan sizler olacaksınız çok yakın dönemde yaptığınız yatırımın fiyatının 2-3 katına çıktığını göreceksiniz. Alıcı-satıcı şeklinde başlayan diyaloglarımız, kadim dostlar olarak devam edecektir.
 
“Lütfen iş dünyasının sesine kulak veriniz”
2007 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla ‘yabancıya konut satış yasağı’ uygulamasına tepki gösteren Vural; “Son dönemde bazı iktisatçılar, ‘bu ülkenin parası betona yatırıldı, kriz ondan çıktı’ söylemleri içindeler. Bu haksız beyanları, bizler şiddetle reddediyoruz. Konut sektörü temsilcileri olarak bizler, devletten teşvik almadığımız gibi ekonomiye yüksek bir katma değer üretiyor ve istihdama çok ciddi katkı veriyoruz. Tabi olası bir depreme karşı ev stokunu güncel ve güvenilir tutmanın yanı sıra. Maalesef şehrimizde, 2007 yılında alınan Bakanlar Kurulu Kararıyla yabancıya konut satış yasağı uygulaması uygulanmaktadır. Artık, GOOGLE MAB ile anlık trafik yoğunluğunun dahi izlenebildiği dünyada bu demode kararın kaldırılması şehrimiz iş dünyasının öncelikli konusudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın Londra Tatlı Dil Formu’nda İngiliz iş insanlarına seslenerek ‘Dostlarımızın, Türkiye’de konut sahibi olmalarını arzu ediyoruz, bu dostluğumuzu pekiştirecektir’ demiştir. Millete hizmeti şiar edinmiş Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Jülide İskenderoğlu, lütfen iş dünyasının sesine kulak veriniz. Kentimizi, prangalardan kurtarınız. Dünya şehri Çanakkale’yi sizin önderliğinizde beraber inşa edelim” dedi. 
 
“14 firma 46 milyon 913 bin 992 lira kazandırdı”
Konut Günleri boyunca 285 konut satışında elde edilen toplam miktarın 46 milyon 913 bin 992 lira olduğunu söyleyen Vural; “28 Haziran’da başlayan, 16 Eylül saat 18:00’a kadar olan süreçte katılımcı 14 firma toplam 185 adet konut satmışlardır. Bunun karşılığında 46 milyon 913 bin 992 lira hasılat elde edilmiş ve 856 adet kura numarası, bizi tercih eden dostlarımıza tebliğ edilmiştir. bu süreç içerisinde bizleri tercih ettiğiniz için sizlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Bu rakam, Çanakkale ekonomisine birliğimiz üyesi sadece 14 firma tarafından kazandırılmıştır” dedi.  
(Baykal Sağlam)
Paylaş