havadurum

Kurbanlık alanı hazırlandı

217

 Çanakkale Belediyesi tarafından Kurban Bayramı için hayvan kesim ve satış alanı hazırlıkları tamamlandı. Bu yıl yaklaşık 400 küsur küçükbaş hayvan beklediklerini ifade eden Çanakkale Belediyesi Veteriner Hekimi Mustafa Cesur, dişi ve küpesiz hayvan alımı yapmayacaklarını açıkladı. Hayvan satış ve kesim peronlarının hazırlandığını ve bugünden itibaren peron satışlarına başlanacağını belirten Cesur; Peronlar hazırlandı, çizgileri çizildi. Vatandaşlar peron peron bölümler ayrılacak. Arife günü akşama kadar satışlar olur. Bayramın birinci gününden itibaren 15 peronda kesi yerimiz var. Bunun 14 tanesinde kasap var. 15’inci peronumuz ise kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlarımıza ayrıldı. Orada da kompresör, çeşme askı tesisatlarımız var” dedi. Cesur; “Virüs ve bakterilere karşı bayram boyunca hijyen temizliği sağlanacak” dedi.

 
“Peronlar ayrıldı”
Alanda satış ve kesim peronlarının hazırlandığını belirten Cesur; “Kurban Bayramı ile ilgili rutin çalışmalarımız devam ediyor. Kurban satış yeri ve kesim yerlerini hazırlıyoruz. Satış yerinde daha çok küçükbaş hayvanlar için yer var. Çünkü daha çok küçükbaş havyan geliyor. Peronlar hazırlandı, çizgileri çizildi. Peron peron bölümler ayrılacak. Arife günü akşama kadar satışlar olur. Bayramın birinci gününden itibaren 15 peronda kesim yerimiz var. Bunun 14 tanesinde kasap var. 15’inci peronumuz ise kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlarımıza ayrıldı. Orada da kompresör, çeşme askı tesisatlarımız var” dedi.
  
“Dişi hayvan kesimi yasak”
Özellikle dişi hayvan kesiminin bu yıl yasak olduğunu açıklayan Cesur; “Gerekli düzenlemeleri yaptık. Bölgeyi bayram süresince bakteri, virüs ve mantar açısından dezenfekte edeceğiz. Özellikle dişi hayvan satışı ve kesimi bu yıl yasak. Bunu kontrol edeceğiz. Hayvanları kulak küpelerinin olmasına dikkat ediyoruz ve yaşlarını kontrol ediyoruz. Bu arada veteriner hekim ve veteriner tekniker olarak bayram boyunca iki kişi görevli olarak orada bulunacağız” dedi.  

“Hayvanlar Salı gününden itibaren gelmeye başlar”
Yaklaşık 400 küçükbaş hayvan beklediklerini ifade eden Cesur; “Bugünden itibaren peron satışları başlıyor. Tahminen haftaya Salı günü itibari ile hayvanlar gelmeye başlar. Satışlar olduktan sonra vatandaş hayvan getirmek isterse getirebilir, ancak şu anda çok erken. Özellikle arife günü ve bir gün önce çok yoğun geliş oluyor. Birde bayramın birinci günü yoğunluk olur. Yaklaşık 400 tane küçükbaş hayvan olur diye düşünüyoruz” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş