havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

MARMARA ‘Akil’leri(!)

2294
Değerli okurlarım, ‘Akil’(Yiyici) insanlar deyim yerindeyse harıl harıl koşturuyorlar!.. 28 Nisan Pazar günü Çanakkale’ye geldiler. Ancak, 5 eksikli olarak.. Galiba kimisi protestolardan hastalanıyor ya da doktorları uçağa binmelerinin sağlıklarını olumsuz etkileyecekleri uyarısını yapıyor, onlarda halkın uyarılarını değil belki de doktorlarının uyarılarını önemsiyor!..
 
Dokuz kişilik ‘Akil’ Heyeti 5 fireli olarak önce kent basını ile bir araya geliyorlar sonra da Esenler Mahallesi’nde BDP’lilerin ağırlıklı olarak gittikleri kahvehaneye gidiyorlar. “Barışın Kentine Hoş Geldiniz” pankartı ve davul-zurna eşliğinde karşılanıyorlar. Sonra da Çanakkale’nin tek 5 Yıldızlı Oteli KOLİN’de Valiliğin belirlediği katılımcı listesine göre Çanakkaleliler toplantı salonuna alındı. Benim adım listede olmadığı için içeriye alınmadım. Herhalde benden korktular!
Kapıdaki bir güvenlik görevlisi; “Mithat Sancar ve Ali Bayramoğlu’na telefon edin alırlar..”demez mi?!
-“Onların bende telefonu yok, gerekte yok…” yanıtını verdim.
Bir ara Çanakkale İl Kültür Müdürü Şinasi HAZNEDAR kapıya geldi.
-“Ben Çanakkale Olay Gazetesi Köşe Yazarıyım. Toplantıyı izlemek istiyorum, ismim listede yokmuş” dedim.
- “Ben sizi tanımıyorum” deyince; “O zaman Çanakkale Olay’ da ki yazılarımı belli ki okumamışsınız!”diyerek ısrarcı olmadım.. Ancak, bu diyalog sonucu belki de bir okur kazanacağım!..
 
KOLİN’in önünde başta Türkiye Gençlik Birliği(TGB) Çanakkale Şubesiolmak üzere çeşitli STK’lar pankart, flama ve bayraklarıyla ‘Akil’leri protesto ettiler.
Marmara ‘Akil’lerinin Başkanı Prof Dr. Deniz Ülkü ARIBOĞAN gelmemiş, niye acaba!? Başkanvekili Prof Dr. Mithat SANCAR, Gazeteci-Yazar Ali BAYRAMOĞLU, Sinema Sanatçısı Hülya KOÇYİĞİT, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi(STGM) Başkanı Levent KORKUT toplantıya katıldı.
Prof. M. SANCAR: “Biz burada konuşma yapmayacağız.. Heyetimize ve sürece yönelik protestolar, eğilimi belirleyen bir ağırlığa sahip değil!..” demiş.
Şu aymazlığa bakar mısınız! Tepkilerden hiç ama hiç etkilenmiyorlar.. Üç maymunu oynamak işlerine geliyor!..
Neymiş? 8 Mayıs’ta PKK’nın silahlı unsurları sınır dışına çekilecekmiş. Bu nedenle de kaygılar ve korkular biraz daha aşağıya çekilecekmiş.
Prof. SANCAR incilerini sürdürmüş; “Bizim ikna ya da propaganda gibi bir misyonumuz yoktur.”
*Demek ki, halkın protestoları sizin için bir şey ifade etmiyor, ama sizlere özel haz veriyor olabilir mi!?
Prof. SANCAR, sürece yönelik desteğin arttığından söz ederek; “Marmara Bölgesinde 1.5 ay önceye göre destek oranı %67 olmuş” demiş.
Soralım, Nasıl, Neyle ölçtünüz???
Gazeteci-Yazar Ali BAYRAMOĞLU: “Birkaç yerde bir kıvılcım Türkiye’nin kan gölüne dönmesine neden olur. Daha önceleri yaşı olanlar hatırlar Kahraman Maraş’ta neler yaşandı. Olmadı değil olur…”
*Aba altından sopa işte böyle gösterilir! Sıtmaya razı olma vaziyeti!
***
Sevgili Çanakkale OLAY okurları, yineleyelim.. Barış olmasın diyen bir tek kişi var mı Türkiye’de? Evet… Barış olsun, ancak ne pahasına olacak diye soruluyor.. Yanıtı var mı? YOK! Yurttaşlarımızın kaygıları hafife alınabilir mi?
Bakınız, TGB Çanakkale İl Başkanı Evren KIZOĞLU Kolin’ deki salonda ‘Akil’lere nasıl seslenmiş: “Barışın kenti Çanakkale’ye hiç de hoş gelmediniz. Emperyalizmin dünyada yenildiği tek toprak olan Çanakkale’mize bölücü tohumlarınızı ektirmeye asla izin vermeyeceğiz. Bizler Kürt yurttaşlarımızla PKK’yı birbirinden çoktan ayırdık. İsim listesinin İmralı’da ki terörist başının hazırladığı bir heyeti tanımıyoruz. Sizler Recep ve Abdullah Paşanın ‘Heyet-i Nasiha’sı mısınız? Siz kimin ‘Akil’isiniz? Yoksa yıllar önce hazırlanmış BOP projesinin kuklaları mısınız? Bu yanlış yoldan derhal dönünüz? Yürüdüğünüz yol yol değildir…”
*Eyy ‘Akil’ler, bu ve benzeri haykırışlardan hiç etkilenmez misiniz? Sizlerin halkı ikna misyonunuz madem ki yok, bari siz ikna olun!!!
(*) 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN…