havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATICISI DEMOKRASİ

100 Yıla yaklaşan Cumhuriyet ve demokrasi rejimi bize de dar geldiği 1950 yılından bu yana en sonunda 66 yıl sonra anlaşılamadığı gerçeğini görmemezlikten gelemeyiz. 52 Müslüman ülkesinde ya krallık, ya diktatörlük, darbecilikle iktidar olup pek çoğunda dini şer-i yasalar geçerli toplumların pek çoğu da süper güç gelişmiş ülkelerin piyonu olmak zorunda kalmış köle ümmet uşaklık yapmaktadırlar. Demokratik yönetim şekli çok asırlar önce eski Roma'da uygulanma ve deneyimiyle başlamış, Hukuk fakültelerinin birinci sınıfında Roma hukuk, hukuka başlangıç olarak öğretime konulmasının bir nedeni de budur.

593

                 Yüzde 2 okuryazarı, (Eski Türkçe) olan, sanat ve kültür olarak hat yazı sanatı, cami, köprü yapan birkaç devşirme ustasının yeteneğinden başka hiçbir sanatla ilgilenmemiş, toprağa bağlı, yaşasın padişahım diyen haykıran 600 yıllık bir ataerkil alile yapısına sahip Osmanlı ümmetinden, bir millet yaratılması mucizesi tam başarıya ulaşacağı yıllarda 2’nci dünya savaşında dört bir yanımız işgal edilmiş cayır cayır yanarken burnu kanamadan atlatan dinç ve diri Türk toplumu, her yanı yıkılmış genç insanını yitirmiş batının uyanık ülkeleri için büyük tehlike arz ediyordu. Demokrasiye çağdaş eğitim ve sanata dönen Türk milletine 1950 den itibaren çelme takmalar günümüze dek olanları yaşayarak görmekteyiz. Arife tarif gerekmez.

                Başkanlık sitemi yapımıza en uygun bir yönetim biçimine gidiyoruz. T.B.M.M. üyeleri vekil asıl olan bizleriz. Gideriz sandığa başkanı seçeriz bir defa seçeriz ömür boyu bizi idare eder, öyle ikide bir gidip oy dediğimiz gâvur icadından kurtulmuş oluruz. Pazar tatil günümüze de yazık olmaz 600 yıl padişah haremiyle selamıyla yönetilmiş şimdi daha alasını yaparız.

                Hoşçakalınız.