havadurum

Madeni İşler, Gazeteciler Günü'nü kutladı

934

Başkan Fahrettin Dündar, Çanakkale`deki basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltı etkinliğinde Madeni İşler ve Sanatkarlar Esnaf Odası olarak sık sık böyle etkinlikler düzenlemek istediklerini söyledi. Dündar, tüm basın emekçilerinin geçmiş Dünya Gazeteciler Günü`nü kutladığını ifade etti. Koronavirüsün sanayideki iş hacmine çok fazla olumsuz bir katkısı olmadığını belirten Dündar, devletin bu dönemde esnafa yaptığı yardımların esnaflara rahat bir nefes aldığını aktardı.

Çanakkale`nin yerel basınıyla sık sık böyle toplantılar düzenlemek istediğini söyleyen Çanakkale Madeni İşler ve Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Dündar kahvaltıda yaptığı konuşmada; "Çanakkale basınının önerilerini, sıkıntılarını dinlemeye biz kurum olarak her zaman hazırız. Tüm basın emekçilerinin geçmiş Dünya Gazeteciler Günü`nü bu kahvaltı vesilesiyle kutluyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Koronavirüsün sanayideki iş hacmine çok fazla olumsuz bir etkisi olmadı"
Başkan Fahrettin Dündar; "Ben bu göreve getirildikten sonra sanayi esnafımız daha çok kaynaşsın bir birlik ve beraberlik olsun diye Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi`nde sokak kahvaltıları düzenlemiştim. Birçok sınav düzenledik odamızla ilgili, araç, emlak alım satımıyla alakalı. Ama pandemiden dolayı bunlara ara vermek zorunda kaldık. İnşallah bu pandemi bir an önce biterse biz de etkinliklerimize devam etmek isteriz. Koronavirüsün sanayideki iş hacmine çok fazla olumsuz bir etkisi olmadı. Çok büyük bir sıkıntımız olmadı, devlet birtakım destekler sağladı, krediler verdi. İş yeri bu dönemde kapananlara devlet 1000`er lira destek sağladı. İş yeri sahibi olmayıp yalnızca çalışanlar için ayrıca bir destek verildi. Pandemi döneminde çok fazla sıkıntı yaşamadığımızı söyleyebilirim" dedi.
(Ezgi Çetin)
Paylaş