havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

NEFRET İNTİKAMI AZALTALIM HOŞGÖRÜ SEVGİYİ ÇOĞALTALIM

Siyasi tarihimizde nefret intikam duygusuna, dini politika aracı olarak kullanma düşman yaratma, halkımızı inananlar, inanmayanlar diyerek karpuz gibi yarmak, politik çıkar sağlamak Demokrat Partinin (D.P) nin 14 Mayıs 1950'de İsmet İnönü'nün paşa paşa büyük bir hoşgörüyle iktidarı devretmesiyle başlar.

547

  (DP) kurucuları (C.H.P) de yıllar yılı milletvekilliği yapmışlar kişilerdi, nankörlükleri 27 yıllık hizmet ettikleri, yemek yedikleri çanağa tükürenlerdi. Bir ara ihtilal, Ecevit dönemlerini de katsak 38 yıl eder. Demirel, Özal, Çiller, Menderes’in ektiği tohumlar yeşerdi büyüdü, bugün meyveleri topluyorlar. Demokrat partinin 10 yıllık iktidarından camiler ayrıldı, kahveler ayrıldı, evlilikler ayrıştı en yakın dost akrabalar selam sabahı kestiler,  Çanakkale’miz siyasi tarihimizde siyah bir leke olarak geçen Geylikli 31 km olayları olarak geçti ilk kez milletvekillerini bindiği aracın yolu militan partilerce kesilip 31 km köprüsü üzerinde parçalandı. Milletvekilleri aracı kullanan canını bir jandarma astsubayının süngü taktırarak güruhu dağıtmasıyla kurtuldular. Çanakkale’mizde bu olayın acısını o günlerin balaların bugünkü çocukları küllendirdiler. O eski günlerin dost, arkadaş, barış günlerini yaşamaya başladılar. 12 yıllık milletvekilliği yapmış Mehmet Daniş’le büyük hoşgörü ve sevgiyle terbiyeli seviyeli politik yarışmalar sürüp gitti.

                7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP listesinin başına ithal paraşütle bir aday yerleştirildi. Kavgayı iskele meydanında lokma dağıtıp belediye zabıtalarını tartaklamakla işe başladı, Sur halkıyla, Çanakkale halkının kardeşliğini temcit pilavını ikide bir gündeme getirme gayretleri sonuç vermeyince, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamlarını dile getirmeyi marifet saymış, Can Dündar, Erdem Can’ın Anayasa Mahkemesinde hak ihlali kararının alkışlamış T.B.M.M. tutanaklarında yazılı, kutsal şefleri örmeden öten Bülent Turan, zamanında önce öten horozun kafası koparılır endişesiyle çark etmiş adı çarkçı başı Turan’a çıktı.

                Hoşçakalınız.