havadurum

Partilerde kongre süreci son sürat!

949

 Çanakkale’de AKP’de kongre süreçleri devam ederken, İl Başkan adaylarının isimleri siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. CHP’de 10 Eylül’de başlayan delege seçimleri sürecinde, iki farklı adayın öne çıkacağı konuşuluyor. AKP’nin il başkan adayını ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tercih ettiği kişinin tek aday olarak kongrede başkan seçileceği ifade ediliyor. 

 
AKP İl Kongresi 15 gün içerisinde belirlenecek! 
AKP’deki kongre süreci, ilçe ve belde teşkilatları seçimleri ile sürüyor. 5 Ağustos Cumartesi günü Ayvacık ilçesi Küçükkuyu belde teşkilatı ile başlayan seçim takvimi, Gelibolu, Lapseki, Çan ve Yenice’de tamamlandı. 27 Eylül tarihinde Biga ve Bayramiç’te iki kongre gerçekleştirilecek. 30 Eylül’de ise Ezine ilçesinde kongre seçimleri yapılacak. İlçe kongreleri ardından yapılacak AKP Çanakkale İl Kongresi tarihinin ise en geç 20 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. 

CHP, mavi-beyaz 
CHP ise 10 Eylül’de Lapseki ilçesinde başlayan delege seçimleri ilçelerde devam ederken, kent merkezinde 16 Eylül Cumartesi Günü Esenler Mahallesi ile delege seçimlerine start verildi. 17 Eylül Pazar Günü İsmetpaşa Mahallesi’nde devam eden seçim programı ile CHP’nin delege seçimleri hız kesmeden devam ediyor. Merkezde ilk iki seçimde mavi liste büyük bir farkla öne çıkmayı başarmıştı.  Beyaz ve mavi renk olmak üzere iki listenin yarıştığı delege seçimlerinin ardından CHP’de ilçe kongreleri ve sonrasında da il kongresi yapılacak. Kongre sürecinde iki farklı yapı delege seçimlerinde ağırlığını ortaya koyuyor. CHP´deki taraflar kozlarını öncelikle delege seçimlerinde paylaşırken, delege seçimlerinin ardından ilçe ve merkez ilçe seçimleri, sonrasında da il kongresinde adaylar belirlenecek.  CHP’nin seçim takvimi; 23 Eylül Cumartesi Günü Cevatpaşa Mahallesi, 24 Eylül Pazar Günü Barbaros Mahallesi, 25 Eylül Pazartesi Fevzipaşa – Kemalpaşa- Namıkkemal Mahallelerinde devam edecek. Merkez seçimleri, mahallelerin ardından 26 Eylül Salı Günü Kepez Beldesi ile sona erecek. 
(Şebnem Özer)
Paylaş