havadurum

Ruşen Fuat GÖKHAN

1562
                                              TÜRK GÜCÜNDEN-DARDANELSPORA
                 50 Yıl önce Çanakkalemizde Türkgücü ve Boğazspor adında hem rakip hem refik 2 güzide amatör futbol kulübümüz vardı. Bu arada Jandarma Gücü, Deniz Gücü vede mahalle köy vede bazı ilçe takımları kendi aramızdaki maçlar Pazar eğlencemiz olurdu.
                1960 yıllarda futbolu tüm yurda yaymak amacıyla 3ncü lig kurulup Futbol teşvik edilince bizlerde oturup Boğazspor’daki arkadaşlarımızla birleşip Çanakkalespor adı altında tek bir kulüp olarak 3ncü lige talip olduk. Yumuşak eller ceplere, 3 kuruş senden beş kuruş benden yıllarca 3ncü ligde dolaştık. Sonra her kuruluşta olduğu gibi, profesyonel kurum amatör yöneticilikle daha uzun yıllar sürdürülemeyeceği gerçeğiyle karşılaştık ve kulüp yönetilemez halde geldi. Dolayısıyla kriz dönemi başladı.
                Çanakkalespor’un anahtarları vilayete teslim aşamasında, Çanakkale aşkı hiç tartışılmaz Dardanel Fabrikaları kurucusu ve sahibi Niyazi Önen kardeşimizin sahiplenmesiyle uzun yıllar 2’nci ligde, bir yıl birinci ligde adımızı tüm Türkiye’ye duyurdu. Çanakkale’mizin bugünlere gelmesinde katkıları bulundu tüm bürokratik engellere rağmen.
                Her kulüpte olduğu gibi, yükselmeler olduğu gibi alçalmalar gerilemeler yaşandı. Ancak Niyazi Önen yeteneği ve inadıyla gerek sanayideki gerekse Dardanelspor sarsıntıları geride bırakıp önce Dardanel’i sonra Dardanelspor’u düzlüğe başarıyla taşıdı. Kendisini can-ü yürekten kutlarım. Bizlerin bireysel olarak kutlamamız değil tüm Çanakkale il sınırlarındaki Çanakkale’liler olarak Çanakkale Dardanelspor’u sahiplenip Niyazi Önen kardeşimizin bu başarısını alkışlayıp başarısına başarı katmasını dileğimiz olmalı.
                Şen ve Esen Kalın…