havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

SİYASAL DÜZENBAZLIK!

Değerli okurlarım, dört gün önce güzel ülkemizin en büyük kenti İstanbul alçak ve hain bir teröre sahne oldu... İstanbul Dolmabahçe'de ki maç bitiminin ardından biri bomba yüklü araçla ve bir intihar saldırısı sonucu emniyet kuvvetlerimizden 30'u polis 44 yurttaşımızı yitirdik, 180 yurttaşımız da yaralandı. 180 yaralıdan 14'ünün durumu ağır.

841

 

 

            *7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana ülkemizin farklı yerlerinde 388 kişi yaşamını yitirdi, 1871 yurttaş ise yaralandı.

            Her türlü (FETÖ-PKK-TAK-İŞİD) terörü lanetliyorum…

                                                                       ***

            Önceki katliamlarda olduğu gibi 10 Aralık Dolmabahçe katliamından da yandaş-yalaka basının manşetleri benzer çıktı!

            AKİT: BAŞKANLIK OLMAZSA KAOS OLUR”, “VESAYET BİTİYOR”

            AKŞAM: İŞTE MİLLETİN ANAYASASI”

            TÜRKİYE: YENİ DÖNEME İLK ADIM”

            SABAH: CUMHUR İLE BAŞKANI BULUŞMAYA HAZIR”

            *Yukarıdaki vicdansız gazeteler manşetleriyle hain Dolmabahçe saldırısını birinci sayfadan küçücük görerek son katliamdan da rant devşirmek peşinde koştular!..  

            Oysa basının asıl araştırması ve sorması gereken soru şu değil mi?:

            HDP’li Milletvekilleri, Belediye Başkanları tutuklanıp hapishaneye girdiğinde eylem yapmayan PKK-TAK, Anayasa Taslağının Meclis Başkanlığına verildiği gün neden eylem yaptı!?.

***

            *Üyesi olmaktan onur duyduğum Ulusal Eğitim Derneği (UED) Ankara Şubesinin bir bireyi olarak yazı günümde bu kez köşemi, (UED) Isparta Şubesi Başkanı Sayın Mahmut Özyürek’in Dolmabahçe saldırısına ilişkin basın açıklamasına ayırıyorum.

            e-posta adresime gelen açıklamayı okurlarım için aynen alıntılarken, tarihe not değerindeki öngörülü açıklaması nedeniyle Sn. Özyürek’i içtenlikle kutluyorum.

                                                           BASIN AÇIKLAMASI

                KONU: “Dolmabahçe saldırısını lanetliyoruz”

            “Bu alçak ve hain saldırı, karanlık bir siyasal düzenbazlığın parçasıdır.”

            İstanbul Dolmabahçe de ki Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiminin ardından Vodafone Arena’nın yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 30’u polis 38 kişi yaşamını yitirirken 180 i aşkın kişi yaralandı.

Öldürülenlerin yakınlarına, sevenlerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

            Bu alçak ve hain saldırının, karanlık bir siyasal düzenbazlığın parçası olduğu açıktır. Türkiye başkanlık tartışmaları altında bir kaos ve belirsizlik ortamına sürükleniyor. AKP-MHP’nin üzerinde uzlaştığı, ülkeyi faşist diktatörlüğe sürükleyecek Başkanlık yasa tasarısının TBMM’ye sunulduğu gün, bu alçak ve hain saldırının gerçekleşmesi bir rastlantı olmasa gerek.

            Tıpkı 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra, Suruç katliamıyla başlayan Ankara Gar Meydanı saldırısıyla zirveye ulaşan terör ve korku ortamı bu kez başkanlık rejimi için bir kez daha tezgahlanıyor.

            Anımsanacağı üzere 7 Haziran seçimleri sonunda 2002’de seçimle geldiği iktidarı kaybeden AKP seçimle gitmemiş, 1 Kasım’da iktidara yeniden el koymuştu.

            14 yıllık yıkımın hesabını vermek yerine, Başkanlık kalkanına sığınmayı kurtuluş olarak hedefine koyan Erdoğan-AKP iktidarı, 15 Temmuz kalkışmasının yol açtığı siyasal krizi de, fırsata çevirerek kendi iktidarını güvenceye almaya çalışmaktadır.

            Tüm iç ve dış iktidar dinamiklerini kaybeden AKP yönetimi, Olağanüstü Hal (OHAL) ile sarsılan iktidarını sağlamlaştırmak, toplumu baskı altına alarak ülkeyi başkanlık rejimine sürüklemeyi amaçlamaktadır.

            İstanbul Dolmabahçe de 30’u polis 38 yurttaşımızın yaşamını yitirmesi, 180’i aşkın yurttaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan patlama da bu amaçla kullanılacağı ortadadır.

            Kanlı ve kirli oyunun parçası olan saldırılar zincirinin bu son halkasını, onlarca insanın canını alan bu karanlık saldırıyı lanetliyoruz.

            YÖNETİM KURULU ADINA:                                                Mahmut ÖZYÜREK

                                                                                              ULUSAL EĞİTİM DERNEĞİ ISPARTA ŞUBE BAŞKANI

                                                                                              *

NOT: Hain saldırıda yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum… T.Ç